03 Mayıs 2013 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN GENÇLERE SAĞLIK EĞİTİMİ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Ve Destek Eğitim Merkezi Genç Beyinleri Sağlıklı Bir Geleceğe Hazırlıyor

- Gençlik Merkezlerinde Verilen “İşte Senin Muhteşem Bağışıklık Sistemin” Konulu Seminerler İle Gençler Bilinçlendiriliyor

KTY_1985.jpg

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri üyeleri, uzmanlar tarafından verilen “İşte Senin Muhteşem Bağışıklık Sistemin” konulu seminer ile daha sağlıklı bir yaşama kapı aralıyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlere verdiği önem doğrultusunda yürüttüğü projelerle her kesimden takdir toplamaya devam ediyor. Özellikle on binlerce üyeye spordan sanatsal faaliyetlere, gezilerden yardımcı etüt derslerine kadar geniş yelpazede destek veren Gençlik Merkezleri’nde uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için ardı ardına eğitim seminerleri düzenliyor.

Avrupa Dernekleri Federasyonu EFIS’in 29 Nisan 2013 Dünya İmmünoloji Günü Etkinlikleri kapsamında; genç beyinlere ulaşmak ve bağışıklık sisteminin önemini anlatmak üzere oluşturduğu Türkiye ekibi, bu tanıtım kampanyasında yola Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitim Merkezi ile yürüttüğü ortak çalışma ile başladı. Bu çerçevede Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji (Bağışıklık Bilimi) Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ayşegül Atak Yücel, Gençlik Parkı Gençlik Merkezi, Altındağ Gençlik Merkezi ve Mamak Gençlik Merkezinde “İşte Senin Muhteşem Bağışıklık Sistemin” konulu seminerler verdi. Seminerde; genç bireylerin bağışıklık sistemine ve onunla doğru orantılı sağlıklı beslenmeye göstermeleri gereken özen anlatıldı. Alkol ve sigara kullanımı gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanın sağlıklı hayata giden en doğru yol olduğunun altı çizilirken, hastalıklardan korunmanın da yöntemlerinden bahsedildi.

Bilinçli genç bireylerin,  toplumu yarınlara hazırlamada en etken değerler olduğu düşünülerek gerçekleştirilen seminerler,  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla önümüzdeki günlerde gençlik merkezleri ve çocuk kulüplerinde geniş kitlelere yayılarak devam edecek.