Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Engellileri Sınava Hazırlayacak

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 4 BRANŞTA VERECEĞİ KURSLARLA ENGELLİ VATANDAŞLARI 29 NİSAN’DA YAPILACAK ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI’NDA BİR ADIM ÖTEYE TAŞIMAYI HEDEFLİYOR - GAZİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE AÇILACAK KURSLARIN İLK DÖNEMİNDE 44 ENGELLİ, BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ, ÖN MUHASEBE, HALKLA İLİŞKİLER VE BÜRO YÖNETİMİ BRANŞLARINDA EĞİTİM ALACAK - ERYAMAN AİLE YAŞAM MERKEZİ ENGELLİLER LOKALİ’NDE KAYITLARI BAŞLAYAN KURS SONUNDA BAŞARILI OLAN KATILIMCILARA MEB ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK

27 Ocak 2012 Cuma 15:04
Büyükşehir Engellileri Sınava Hazırlayacak

engelli_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 branşta açacağı kurslarla engelli vatandaşları 29 Nisan’da yapılacak  “Özürlü Memur Seçme Sınavı”nda bir adım öteye taşımayı hedefliyor.
Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa oluşturulacak kurs programı “Bilgisayar İşletmenliği”, “Ön Muhasebe”, “Halkla İlişkiler” ve “Büro Yönetimi” branşlarında olacak. Kayıtları başlayan kurslar, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali’nde yapılacak ve kurs sonunda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.
Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sürdürdüğü projelerle her kesimden, her yaştan, engelli engelsiz, kadın erkek yüz binlerce Başkentlinin hayatına destek oluyor, ihtiyaç sahiplerini zor günlerinde yalnız bırakmıyor.
Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) işbirliğiyle Türkiye’ye örnek bir projeyi daha hayata geçirecek olan  Büyükşehir Belediyesi, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali bünyesinde Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde Özürlü Memur Seçme Sınavı’na Hazırlık Kursu açacak. Kurslar 29 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak sınava hazırlığın yanı sıra, engellilerin hem teknolojiyi kullanmalarını hem kendilerine ve başkalarına faydalı olmalarını sağlayacak hem de iş bulma olanaklarını hızlandıracak, kolaylaştıracak.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın da verileceği kurslar engelli bütün bireyler için yeni bir yaşama adım atmaya yardımcı olacak.
-YÜZDE 40 ENGELLİLER KATILABİLECEK

engelli_100.jpg

Engelliler Lokali’nde kayıtları başlayan kurslardan ilk etapta yüzde 40 bedensel ve ortopedik engelli 44 kişi faydalanacak, ardından açılacak ikinci dönemde yine 44 kişi eğitim alacak. Başvurunun beklenenden fazla olması halinde lise mezunlarına öncelik verilecek. Hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-17.00 saatleri arasında 10-12 kişilik sınıflarda yapılacak derslere katılım Büyükşehir Belediyesi’nin engelli araçları ile sağlanacak. 
Kursa katılmak isteyen engellilerin diploma, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu (engel raporu) ile Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali’ne başvurması gerekiyor. Kurslar, 13 Şubat’ta başlayacak.