BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN YAPRAK TEMİZLİĞİ

09 Aralık 2017, Cumartesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT TEMİZLİK EKİPLERİ YAĞMUR SUYU KANALLARININ TIKANMAMASI İÇİN YAPRAK TEMİZLİĞİNİ YOĞUN ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR

yaprak_temizlik_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi kent temizlik ekipleri, hava sıcaklığının özellikle geceleri eksi derecelere düşmesiyle birlikte dökülmesi hızlanan yaprakların altyapıda aksaklıklara yol açmaması için yoğun şekilde çalışıyor.

Ekipler, vakumlu yol süpürme araçları ve yaprak toplama araçlarıyla, cadde ve meydanlarda yaprakların yağmur suyu kanallarını tıkamaması için her gün  temizlik yapıyor.

Yetkililer, Büyükşehir'in Kent Bakım atölyelerinde yaprak toplamak amacıyla özel olarak dizayn edilen vakumlu temizlik aracının, temizlik çalışmalarında  ekiplerin işini oldukça kolaylaştırdığını belirttiler.

Temizlik Şubesi'ne bağlı ekipler, caddelerde süpürge araç filosu, kaldırımlarda da elle süpürme ve mini süpürge araçlarıyla temizlik yapıyor.