• Sayfayı yazdır.
  • Yazı boyutunu azalt.
  • Yazı boyutunu arttır.

BAŞKENTLİLER TAZE BALIĞA DOYDU

29 Nisan 2019, Pazartesi

DENİZLERDE 1 EYLÜL 2018’DE BAŞLAYAN, 15 NİSAN 2019’DA SONA EREN AV SEZONU SÜRESİNCE BAŞKENTLİLER, 11 BİN 500 TON BALIK TÜKETTİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPTANCI HALİ VERİLERİNE GÖRE ANKARALILAR BU YIL EN ÇOK 6 BİN 746 TON İLE HAMSİ TÜKETTİ

taze_balik_330.jpgBaşkentliler, denizlerde balık avının serbest olduğu av sezonu süresince taze balığa doydu.

Av sezonun bittiği 1 Eylül 2018 tarihinden, av yasağının başladığı 15 Nisan 2019 tarihine kadar taze balık Ankaralıların sofrasından eksik olmadı.

BAŞKENTİLERİN TERCİHİ HAMSİ OLDU

 Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali, Eylül-Nisan ayı tarihleri arasında Ankara genelinde tüm ilçelerdeki balık satış noktalarına düzenli olarak taze balık sevkiyatı yaptı.

Ankaralılar, sevilen lezzeti ve uygun fiyatını da göz önünde tutarak bu yıl en çok hamsiyi tercih etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali verilerine göre, Başkentliler av sezonu süresince toplam 6 bin 746 ton hamsi tüketti.

İKİNCİ SIRADA PALAMUT VAR

         Karadeniz'de Zonguldak Ereğli, Rize, Hopa ve Trabzon’da avlanılan palamut yoğunluğunun dikkat çektiği av sezonunda Başkentliler hamsiden sonra bin 600 ton ile ikinci sırada en çok palamut tüketti. Palamudu bin 14 tonluk tüketimle istavrit izledi.

Başkent’te 662 tonla Sardalya, 260 tonla Çupra, 200 tonla Levrek, 150 tonla  Mezgit, 130 tonla Alabalık tüketildi.

Başkentlilerin tercih ettiği balıklar arasında yer alan Uskumru, Barbun, Tekir, Çinekop, Kefal, Somon, Küpez, Granyöz ve diğer balıkların toplam tüketimi ise 738 tona ulaştı.  

          Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başladığını hatırlatan Toptancı Hali yetkilileri, Toptancı haline gelen balıkların Büyükşehir veterinerlerince düzenli olarak kontrolden geçirildiğine dikkat çektiler.