BAŞKAN GÖKÇEK, BİNLERE SESLENDİ

17 Temmuz 2017, Pazartesi

BAŞKAN GÖKÇEK:

“TÜRKİYE’DE DARBE ARTIK BİTMİŞTİR, BU MİLLET BAYRAĞINA, EZANINA, VATANINA HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI, BUNDAN SONRA DA ÇIKACAK”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI KAPSAMINDA, ULUS’TAN BAŞLAYACAK YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ, KENDİLERİNİ 15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA BEKLEYEN BİNLERCE BAŞKENTLİYLE BİRLİKTE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN “FATİHA OKUDU”

kizilay_milli_irade.JPGAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus’tan TBMM’ye ve oradan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne devam edecek yürüyüş öncesi, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda toplanan binlerce Başkentliye seslendi.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda, Ulus’tan gelecek olan konvoyla  buluşup TBMM’ye yürümek için bekleyen vatandaşların sevgi gösterileri üzerine yaptığı konuşmada Başkan Gökçek, “Televizyonlara çıktığımda şunu söylüyorum. Bir daha darbe olur mu diye soruyorlar.  Türkiye’de bir daha darbe falan olamaz, Allah’ın izniyle olamaz, kesinlikle olamaz” dedi.

15 Temmuz 2016’da milletin tek bir kurşun bile atmadan, canlarını siper ederek tankları teslim aldıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Bu millet ellerinde bayrakla, yüreklerinde imanla hainlere karşı durdular. Allah muhafaza şimdi teşebbüs etseler, bu sefer öyle olmaz, onlar da bunu biliyor, artık Türkiye’de darbe bitmiştir Allah’ın izniyle” diye konuştu.

Binlerce Başkentlinin “İdam istiyoruz” sloganları üzerine Başkan Gökçek,  “Buradan Amerika’ya sesleniyoruz, FETO’yu teslim edin bize, o haini teslim edin bize, hesap sormak istiyoruz” dedi.

İstanbul’daki kutlamaları da televizyondan izlediğini ve toplanan kalabalığa hayran kaldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Bu millet bayrağına, ezanına, vatanına her zaman sahip çıktı, bundan sonra da sahip çıkacak inşallah” diye konuştu.

249 ŞEHİT İÇİN FATİHA…

Konuşmasının sonunda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 kahraman şehit için Fatiha okunmasını isteyen Başkan Gökçek, fatihaların okunmasının ardından yürüyüş için Ulus’a gideceğini ve 3 kilometre uzunluğundaki  Türk Bayrağı’nın eller üzerinde TBMM’ye kadar taşınacağını söyledi.

“ŞEHİTLER ANITINI AÇACAĞIZ”

Sabah namazında Millet Camii’ne tüm vatandaşları beklediklerini de kaydeden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ilişkin bilgi verdi.

“Muhteşem bir 15 Temmuz Şehitler Anıtı yaptık. Tam Külliye’nin karşısında. 24 günde tamamladık bu gerçekten bir rekor” diyen Başkan Gökçek, sözlerine, “33 metre yüksekliğinde mükemmel bir abide. Onu da sabahleyin inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın Külliye’nin merdivenlerinde yaptığı konuşmanın ardından açacağız” dedi.

Konuşmasının ardından Ulus’taki 15 Temmuz yürüyüşünü başlatmak için Kızılay’dan ayrılan Başkan Gökçek’in, kalabalığa karanfiller dağıtarak, “Bugün uyumak yok”  diye seslenmesi üzerine, binlerce Başkentli “Evet” cevabını verdi.