Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

22. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ KARARLARI

10 ARALIK 2016 TARİHLİ 2.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI

1-Başkanlık Divanı’nın: “ANKA PARK içerisinde, çocukların hayallerinden esinlenilerek tasarlanacak bir bölüm oluşturulması ve bu amaçla Çocuk Meclisi öncülüğünde okullar arası bir yarışma düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

2-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Okullarda el yazısının zorunlu olmaması, derslerin düz yazıyla yazılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

3-Spor Komisyonu’nun : “Ankara’daki tüm çocuk parklarına, mobese kameraları ve acil yardım butonları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

4-Kültür Sanat Komisyonu’nun : Olası tehlikelere karşı çocukların şikâyet ve yardım taleplerini bildirebileceği, sadece çocuklara özel bir acil telefon hattı kurulması teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

08 OCAK 2017 TARİHLİ 3.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI

5-Başkanlık Divanı’nın: “Çocukların kültür sanatla ilgili çalışmalarını sergileyecekleri bir sokak belirlenmesi, buranın çocuklara tahsis edilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

6-Başkanlık Divanı’nın: “Belediyemizin Çocuk Kulüpleri ve Aile Yaşam Merkezleri’nde, milli-manevi değerlerimizin, çocuklara, gençlere ve ailelere uzmanlarca anlatılacağı seminerler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

7- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Şehrimizin, çocuklar başta olmak üzere, her yerinin engelliler düşünülerek planlanması ya da mevcut eksiklerin düzeltilmesi”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

8-Basın Yayın Komisyonu’nun :  “Çocuk Hastanelerinin sayılarının arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

9-Basın Yayın Komisyonu’nun :  “Çocukların özgüven ve içekapanıklık sorunlarına çözümlenmesine yönelik çalışmalar, bilinçlendirici kamu spotları yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

10-Eğitim Komisyonu’nun : “Okullardaki derslerin monotonluktan çıkıp Japonya’daki eğitim modelinin örnek alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

11-Eğitim Komisyonu’nun : “Engelli çocuklara okul gidiş ve gelişlerinde ücretsiz servis imkânının sağlanması”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

12-Eğitim Komisyonu’nun :   “Elektrik kesintisinin sık yaşandığı bölgelerdeki okullarda elektrikten kaynaklanan problemlerin çözülmesi için jeneratör takılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

13- Eğitim Komisyonu’nun :  “Anne-babasını kaybetmiş veya anne babası ayrılmış, ailesinden ayrı yaşayan çocuklara okulların rehberlik bölümleri tarafından psikolojik destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

14-Spor Komisyonu’nun : “Okullara tüm branşları kapsayacak spor salonlarının olması ve bu branşlarda da spor eğitim verilebilmesi için destek sağlanması’’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

15- Spor Komisyonu’nun : “Yaşadığımız Çevrede bulunan parklar içerisinde daha fazla spor yapabileceğimiz alanların çoğaltılması ’’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

16-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Kültür sanat etkinliklerinin okul çağındaki öğrenciler için ücretsiz olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

17-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Caddelere sokaklara atılan küçük kâğıtların kaldırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

18-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Toplumsal olayların, değerlerimizin, gündemden örneklerle ele alınacağı konuların derslerde işlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

19- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Okullarda Öğretmenlerin çocuklara saygılı davranmalarının sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

20- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Mülteci Çocukların haklarına öncelik verilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

21-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuklara şiddet uygulanmaması amacıyla, yetişkinlere anne-baba eğitimi verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

22-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk Haklarına uymayan kişi ve kurumlara yaptırım ve ceza uygulanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

23-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk İşçiler sorununun çözümü için daha çok çalışma yapılması ve uymayanlara ceza verilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

24-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocukların eğitimdeki başarılarını artırabilmeleri için, okullara eğitimle ilgili gerekli materyallerin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

25-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Eczanelerde reçetesiz ilaç verilmemesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

26-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullarda bilim ve teknoloji konulu yarışmalar düzenlenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

27-Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Sahipsiz köpeklere çözümler bulunması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

28-Çevre Sağlık Komisyonu ile Bilim Teknoloji Komisyonu’nun ortak : “Laboratuarı olmayan okullara laboratuvar yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

29- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Parklarda Sigara içilmemesine dair uyarı tabelaları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

30- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Revir Olmayan Okullara Revir yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

29 OCAK 2017 TARİHLİ 4.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI

31-Başkanlık Divanı’nın: “Çocuk Haklarının okullarda kapsamlı biçimde öğretilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

32-Başkanlık Divanı’nın: “Çocuk Meclisi Genel Kurul toplantılarının televizyondan yayınlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

33-Eğitim Komisyonu’nun : “Öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla okullarda ayrı bir salon yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

34-Eğitim Komisyonu’nun : “Çocuk Meclisine geliş-gidişlerde ortak noktalara servis konulması ya da ücretsiz kart çıkarılması”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

35-Eğitim Komisyonu’nun : “ Velilere çocukların doğru beslenmesi ile ilgili eğitimler verilmesi”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

36-Spor Komisyonu’nun : “Okullarda öğretmenlerin sigara içmemeleri” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

37-Spor Komisyonu’nun : “Hayat boyu spor yapmanın devamlılığını sağlamak ve bu bilincin aşılanması için çalışmaların artırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

38-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Hayvanlar sahiplendirilirken, sahiplenecek olanların da yeterliliklerinin tespit edilmesi, her isteyenin hayvanları almamasının gerekliliği”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

39-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Sokak hayvanlarının beslenmesi çalışma başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

40-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Kitap alamayanı çocuklar için sokaklara değişimli kitaplar dolapları konulması”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

41-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Parklara kiralık bisikletler konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

42-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Kültürel değerlerimizin daha iyi tanınması için kamu spotu olarak yayınlanması  ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

43- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Çalışan annelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri kurumlar kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

44-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Engelliler İçin de Uygun mu?”  kampanyası başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

45-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Maddi imkânsızlıkları olduğu için, keşfedilme imkanı bulamayan, yetenekli çocuklar için yarışmalar düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

46-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Toplumumuzda Geri Dönüşümün Bilinci Kazandırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

47-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Sokakta yaşayan insanlara yardım edilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

48-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Süt Tüketimini Özendirmek” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

49-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Savaşta anne ve babasını kaybetmiş mülteci çocukların koruyucu aileler tarafından büyütmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

50-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk yaşta evliliklerin engellenmesi için daha çok çalışma yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

51- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Yaya geçitlerinin fosforlu çizgilerle belirgin hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

52- Çocuk Hakları Komisyonu’nun :  “Plakası olmayan araçların daha iyi ve sıklıkla denetlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

53-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Anaokulu ve Kreşlerin denetimlerinin arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

54- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocukların teknolojinin doğru kullanılmaması konusunda bilgilendirilmeleri ve Okullarda seminer düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

55- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullardaki internet erişiminin daha az kısıtlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

56- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “İlk Yardım çantası olmayan sınıflara İlk Yardım çantaları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

57- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Türkiye çıkışlı teknolojik aletlerin kullanımını artırmak için bilgilendirmeler yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

58- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Doğaya büyük zarar veren petrol kazalarının en aza indirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

59- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk yaşta çalıştırılmanın önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

60- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Ulaşımda güçlük çekilen köy ve kasabalara hastane yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

61- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Hava ve gürültü kirliliğine sebep olan araçlara, çevreyi kirleten fabrikalara cezai yaptırımlar uygulanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

62- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Okullarda blok derslerin kaldırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

63- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Çevre temizliği konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

64-Çevre Sağlık Komisyonu’nun :  “Hayvanların postları, dişleri ve boynuzları için katledilmemeleri” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

65- Çevre Sağlık Komisyonu’nun :  “Görme engelli vatandaşlarımız için yapılan sarı şeritlerin kaydırmaz hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

66-Basın Yayın Komisyonu’nun :  “Okullarda çocukların kesici aletlere ulaşmaması gereken tedbirlerin alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

67- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Akıllı tahta uygulamasının ilkokulları da kapsayacak şekilde tüm okullarda olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

68- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Gittikçe çoğalan tekel bayilerinin sayısının artmasının önlenmesi, daha yararlı işyerlerinin açılmasının teşvik edilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

69-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Ülkemizde ve varsa yurtdışındaki çocuk meclisleri ile iletişime geçilerek, ortak projeler üretilmesi için kardeş çocuk meclisi komisyonları kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

70- Basın Yayın Komisyonu’nun :  “Okul Bahçelerinin, çocuklar için daha sağlıklı hale getirilmesi; düşmeler sonucu oluşan yaralanmaları azaltmak için bahçe zeminlerinin daha uygun malzemelerden yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

71- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Öğrencilere belediye ve halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

72- Basın Yayın Komisyonu ile Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun ortak : “Okullarda, kitaplarımız ve diğer eşyalarımız için kilitli dolap yaptırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

26 ŞUBAT 2017 TARİHLİ 5.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI

73- Başkanlık Divanı’nın: “Çocuk parkları yakınındaki büfe ve marketlerde, çocukları kötü alışkanlıklara sevk edebilecek ürünlerin satışının yapılmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

74- Spor Komisyonu’nun :“Yabancılara Oturma izni verilmesine düzenleme getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

75-  Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Devletin, okullara temizlik için ayrı bir bütçe ayırması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

76- Kültür Sanat Komisyonu’nun :  “Çocuk gelinler konusuna dikkat çekilecek çalışmaların artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

77-  Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Okullarda hayvan sevgisini güçlendiren eğitimler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

78-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “AVM’ lerde engelli çocuklar için de oyun alanları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

79-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocukların eğitimlerine devam edebilmelerinin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

80- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Belediye Otobüslerinin Hareket Saatlerinin ışıklı panolarla daha görünür hale getirilmesi; görme engelliler için sesli bilgi veren panolarla desteklenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

81-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Okul Müfredatında yer alan konuların görsel ve uygulamalı şekilde öğretilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

82-Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Evde yalnız kalan yaşlılarımız için psikolojik destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

83- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Irkçılığa, Ayrımcılığa Karşı Bilinçlendirici Çalışmalar Yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

84- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Çocuklara Yönelik tüm duyuruların görülür biçimde etkili olarak yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

85-Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun: “Çocukların barış ve kardeşlik duygularını güçlendirmek için, okullar arası kısa film yarışmaları düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

86-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Halep gibi, savaş bölgelerinde ve yetimhanelerindeki çocukların topluma kazandırılması, ömür boyu destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

 87-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun :Okullar arasında, kitap değiş tokuş kampanyaları düzenlenerek daha çok çocuğa daha çok kitap ulaşması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

88- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun :“Hayvan Barınaklarının sayılarının artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

89- Çocuk Hakları Komisyonu ve Basın Yayın Komisyonu’nun ortak : “Sigara, alkol ve uyuşturucuların zararlarının daha etkili biçimde anlatılması, yasakların, cezaların ve denetimlerin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

90- Çocuk Hakları Komisyonu’nun :  “İlk ve orta öğrenimdeki çocukların psikolojik sorunlarının çözümüne yönelik olarak, okullarda rehberlik birimlerinden daha etkili destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

91- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okul önlerindeki satıcıların denetlenmesi, kontrollerin artırılması teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.  

92-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okul bahçelerinin çocuklara daha uygun, daha kullanışlı hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

93-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullarda fiziksel engelli öğrenciler için asansör yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

94-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk parklarında okuma kulübeleri konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

95- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuklar için ücretsiz dergiler hazırlanıp okullarda dağıtılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

96-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Otobüs duraklarına, yaya geçitlerine ve kaldırımlara park eden araçların engellenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

97-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun :“Gençlik Merkezi ve Çocuk Kulüplerinde Bilim ve Teknoloji ile ilgili kurslar açılması”   teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

98-  Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Fiziksel engellilere yönelik turistik gezi turları düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.  

99-  Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk istismarının engellenmesi amacıyla eğitici programlar, seminerler hazırlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

100- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuklara yönelik tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.  

101-  Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Karayollarında meydana gelen kazaları azaltmak için alınan tedbirlerin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

102- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Okul servisleri için Trafikte ayrı bir şerit yapılması  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

103- Çevre Sağlık Komisyonu’nun: “7. ve 8. Sınıflarda seçmeli derslerin zorunlu olarak belirlemesi yerine,  öğrencilerin istediği dersleri seçebilmesine imkân tanınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

104- Çevre Sağlık Komisyonu’nun :  Yeşil alanların çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

105-Çevre Sağlık Komisyonu’nun : Okullarda Çevre bilincini artıracak faaliyetler yapılması  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

106-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Kapanmak isteyen öğrencilere izin vermeyen öğretmenlere ihtar verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

107-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda, yoksul ve ihtiyacı olan çocuklar için yardım kumbaraları oluşturulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

108- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda eğitici tiyatro gösterilerine yer verilmesi; salonu olmayan okullara salon yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

109- Basın Yayın Komisyonu ve Eğitim Komisyonu’nun ortak : “Hayvanlara işkence yapan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

110- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Saatlerin kış saati uygulamasına göre düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

111-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Uzak bölgelerdeki, güvenliği az olan okullara güvenlik desteği sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

112-Basın Yayın Komisyonu’nun : “İlimizde, jimnastik ve diğer spor branşlarına uygun antrenman salonlarının çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.  

113- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Ankara Kart dolum noktalarının artırılması; öğrenci biletlerinde fiyat indirimi yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

114- Basın Yayın Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun ortak :“Mülteci çocukların eğitimlerinin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

115-  Basın Yayın Komisyonu ve Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun ortak : “Okullarda acil durumlarda ve afet anında yapılması gerekenler hakkında uygulamalı eğitimler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

116-Eğitim Komisyonu’nun : “Çöp ayrıştırma kutularının yaygınlaştırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

117-Eğitim Komisyonu’nun : “Çocuk kütüphanelerinin sayılarının artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

118-Eğitim Komisyonu’nun : “Okulların önlerinde ve çevresinde, trafik için gereken eksiklerin tamamlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

119-Eğitim Komisyonu’nun : “Okullarda ikili eğitimden tekli eğitime geçerken gerekli alt yapının hazır hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

120- Kültür Sanat Komisyonu ile Çocuk Hakları Komisyonu’nun ortak :         “Çocukların, gençlerin, hedefledikleri meslek seçimleri hakkında bilgilendirmek ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

121-   Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Empati kurma konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

122-  Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Belediyelerin yardım dağıtırken ihtiyaç sahiplerini belirlemede daha dikkatli olmaları” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

123-  Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Kuru Ekmek Toplama Kutuları konularak, ekmek israfının önlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

124-  Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Okullara yangın söndürme tüplerinin konulması, eksiklerin acilen giderilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

125-Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Hava Kirliliğinin Önlenmesi için tedbirlerin artırılması”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

126-Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Kadına Şiddetin Önlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

127-Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Geri kalmış, yoksul ülkelere tüm dünya ülkelerinin yardım etmesi, temel sağlık ihtiyaçlarının götürülmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

128- Çocuk Hakları Komisyonu’nun :“Atık Yağ Toplama Kutularının çoğaltılması”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

129-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okullarda anne babası ayrı olan çocuklara, eşit davranılması”  teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. 

130- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Eğitimimiz süresince çevreye duyarlılığının ve doğal kaynakların korunmasına yönelik bilincinin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

130- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun :  “Okullarda uygulamalı ilk yardım eğitimi verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

132-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk tiyatrolarının çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

133-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Alışveriş Merkezleri’nin daha da fazlalaşmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

134-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Stres Yönetimi” ile ilgili bilgilendirici seminerler düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

135- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Alkol, uyuşturucu gibi maddelerin çocukların yaşam alanına girmesinin engellenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

136-Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Devlet ile Özel okulların eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerde eşit olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

137- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Sınıfların kalabalık olmamasına yönelik tedbirler alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

138- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Sokaklarda çalıştırılan çocuklara devlet eğitim bursu verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

139-Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Çocukların kandırılmaları ve kayıplarının engellenmesi için sosyal medya ağlarında gerekli önlemlerin alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

140-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullara Güvenlik için Bütçe sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

141-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda Sınıf Başkanlığı İçin Seçim yapılması, Başkanların Seçimle göreve gelmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

142-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Kantin sırasında küçük çocukların büyük çocuklar tarafından ezilmemeleri için önlemler alınması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

143-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Sevgi Evlerinin çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

144-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Maddi durumu kısıtlı çocukların tarihi ve kültürel faaliyetlerden yararlanmalarının sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

145-  Eğitim Komisyonu’nun : “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kültür sanat faaliyetlerinden Çocuk Meclisi üyelerinin ücretsiz faydalanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

146- Eğitim Komisyonu’nun : “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm çocuklara okuma kitapları dağıtılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

147-  Eğitim Komisyonu’nun : “Ankara’daki göl ve göletlerin temizlenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

10 ARALIK 2016 TARİHLİ 2.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
1- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Okullarda el yazısının zorunlu olmaması, derslerin düz yazıyla yazılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
2- Spor Komisyonu’nun : “Ankara’daki tüm çocuk parklarına, mobese kameraları ve acil yardım butonları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
3- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Olası tehlikelere karşı çocukların şikâyet ve yardım taleplerini bildirebileceği, sadece çocuklara özel bir acil telefon hattı kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
4- Başkanlık Divanı’nın : “ANKA PARK içerisinde, çocukların hayallerinden esinlenilerek tasarlanacak bir bölüm oluşturulması ve bu amaçla Çocuk Meclisi öncülüğünde okullar arası bir yarışma düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
08 OCAK 2017 TARİHLİ 3.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
5- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Çocukların kültür sanatla ilgili çalışmalarını sergileyecekleri bir sokak belirlenmesi, buranın çocuklara tahsis edilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
6- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Belediyemizin Çocuk Kulüpleri ve Aile Yaşam Merkezleri’nde, milli-manevi değerlerimizin, çocuklara, gençlere ve ailelere uzmanlarca anlatılacağı seminerler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
7- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Şehrimizin, çocuklar başta olmak üzere, her yerinin engelliler düşünülerek planlanması ya da mevcut eksiklerin düzeltilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
8-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Çocuk Hastanelerinin sayılarının arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
9-Basın Yayın Komisyonu’nun : “Çocukların özgüven ve içekapanıklık sorunlarına çözümlenmesine yönelik çalışmalar, bilinçlendirici kamu spotları yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
10-Eğitim Komisyonu’nun : “Okullardaki derslerin monotonluktan çıkıp Japonya’daki eğitim modelinin örnek alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
11-Eğitim Komisyonu’nun : “Engelli çocuklara okul gidiş ve gelişlerinde ücretsiz servis imkânının sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
12- Eğitim Komisyonu’nun : “Elektrik kesintisinin sık yaşandığı bölgelerdeki okullarda elektrikten kaynaklanan problemlerin çözülmesi için jeneratör takılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
13- Eğitim Komisyonu’nun : “Anne-babasını kaybetmiş veya anne babası ayrılmış, ailesinden ayrı yaşayan çocuklara okulların rehberlik bölümleri tarafından psikolojik destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
14-Spor Komisyonu’nun : “Okullara tüm branşları kapsayacak spor salonlarının olması ve bu branşlarda da spor eğitim verilebilmesi için destek sağlanması’’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
15- Spor Komisyonu’nun : “Yaşadığımız Çevrede bulunan parklar içerisinde daha fazla spor yapabileceğimiz alanların çoğaltılması ’’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
16- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Kültür sanat etkinliklerinin okul çağındaki öğrenciler için ücretsiz olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
17-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Caddelere sokaklara atılan küçük kâğıtların kaldırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
18-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Toplumsal olayların, değerlerimizin, gündemden örneklerle ele alınacağı konuların derslerde işlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
19- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Okullarda Öğretmenlerin çocuklara saygılı davranmalarının sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
20- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Mülteci Çocukların haklarına öncelik verilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
21-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuklara şiddet uygulanmaması amacıyla, yetişkinlere anne-baba eğitimi verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
22-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk Haklarına uymayan kişi ve kurumlara yaptırım ve ceza uygulanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
23-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk İşçiler sorununun çözümü için daha çok çalışma yapılması ve uymayanlara ceza verilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
24-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocukların eğitimdeki başarılarını artırabilmeleri için, okullara eğitimle ilgili gerekli materyallerin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
25- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Eczanelerde reçetesiz ilaç verilmemesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
26-Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullarda bilim ve teknoloji konulu yarışmalar düzenlenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
27-Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Sahipsiz köpeklere çözümler bulunması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
28-Çevre Sağlık Komisyonu ile Bilim Teknoloji Komisyonu’nun ortak : “Laboratuarı olmayan okullara laboratuar yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
29- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Parklarda Sigara içilmemesine dair uyarı tabelaları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
30- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Revir Olmayan Okullara Revir yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
29 OCAK 2017 TARİHLİ 4.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
31-Başkanlık Divanı’nın : “Çocuk Haklarının okullarda kapsamlı biçimde öğretilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
32-Başkanlık Divanı’nın : “Çocuk Meclisi Genel Kurul toplantılarının televizyondan yayınlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
33-Eğitim Komisyonu’nun : “Öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla okullarda ayrı bir salon yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
34-Eğitim Komisyonu’nun : “Çocuk Meclisine geliş-gidişlerde ortak noktalara servis konulması ya da ücretsiz kart çıkarılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
35-Eğitim Komisyonu’nun : “ Velilere çocukların doğru beslenmesi ile ilgili eğitimler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
36-Spor Komisyonu’nun : “Okullarda öğretmenlerin sigara içmemeleri” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
37-Spor Komisyonu’nun : “Hayat boyu spor yapmanın devamlılığını sağlamak ve bu bilincin aşılanması için çalışmaların artırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
38-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Hayvanlar sahiplendirilirken, sahiplenecek olanların da yeterliliklerinin tespit edilmesi, her isteyenin hayvanları almamasının gerekliliği” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
39-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Sokak hayvanlarının beslenmesi çalışma başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
40-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Kitap alamayanı çocuklar için sokaklara değişimli kitaplar dolapları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
41-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Parklara kiralık bisikletler konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
42-Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Kültürel değerlerimizin daha iyi tanınması için kamu spotu olarak yayınlanması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
43- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Çalışan annelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri kurumlar kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
44-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Engelliler İçin de Uygun mu?” kampanyası başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
45-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Maddi imkânsızlıkları olduğu için, keşfedilme imkanı bulamayan, yetenekli çocuklar için yarışmalar düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
46-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Toplumumuzda Geri Dönüşümün Bilinci Kazandırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
47-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Sokakta yaşayan insanlara yardım edilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
48-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Süt Tüketimini Özendirmek” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
49-Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Savaşta anne ve babasını kaybetmiş mülteci çocukların koruyucu aileler tarafından büyütmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
50-Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk yaşta evliliklerin engellenmesi için daha çok çalışma yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
51- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Yaya geçitlerinin fosforlu çizgilerle belirgin hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
52- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Plakası olmayan araçların daha iyi ve sıklıkla denetlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
53- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Anaokulu ve Kreşlerin denetimlerinin arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
54- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocukların teknolojinin doğru kullanılmaması konusunda bilgilendirilmeleri ve Okullarda seminer düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
55- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullardaki internet erişiminin daha az kısıtlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
56- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “İlk Yardım çantası olmayan sınıflara İlk Yardım çantaları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
57- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Türkiye çıkışlı teknolojik aletlerin kullanımını artırmak için bilgilendirmeler yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
58- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Doğaya büyük zarar veren petrol kazalarının en aza indirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
59- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk yaşta çalıştırılmanın önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
60- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Ulaşımda güçlük çekilen köy ve kasabalara hastane yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
61- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Hava ve gürültü kirliliğine sebep olan araçlara, çevreyi kirleten fabrikalara cezai yaptırımlar uygulanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
62- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Okullarda blok derslerin kaldırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
63- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Çevre temizliği konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
64- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Hayvanların postları, dişleri ve boynuzları için katledilmemeleri” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
65- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Görme engelli vatandaşlarımız için yapılan sarı şeritlerin kaydırmaz hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
66- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda çocukların kesici aletlere ulaşmaması gereken tedbirlerin alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
67- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Akıllı tahta uygulamasının ilkokulları da kapsayacak şekilde tüm okullarda olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
68- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Gittikçe çoğalan tekel bayilerinin sayısının artmasının önlenmesi, daha yararlı işyerlerinin açılmasının teşvik edilmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
69- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Ülkemizde ve varsa yurtdışındaki çocuk meclisleri ile iletişime geçilerek, ortak projeler üretilmesi için kardeş çocuk meclisi komisyonları kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
70- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okul Bahçelerinin, çocuklar için daha sağlıklı hale getirilmesi; düşmeler sonucu oluşan yaralanmaları azaltmak için bahçe zeminlerinin daha uygun malzemelerden yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
71- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Öğrencilere belediye ve halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
72- Basın Yayın Komisyonu ile Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun ortak : “Okullarda, kitaplarımız ve diğer eşyalarımız için kilitli dolap yaptırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
26 ŞUBAT 2017 TARİHLİ 5.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
73- Başkanlık Divanı’nın: “Çocuk parkları yakınındaki büfe ve marketlerde, çocukları kötü alışkanlıklara sevk edebilecek ürünlerin satışının yapılmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
74- Spor Komisyonu’nun : “Yabancılara Oturma izni verilmesine düzenleme getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
75- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Devletin, okullara temizlik için ayrı bir bütçe ayırması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
76- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Çocuk gelinler konusuna dikkat çekilecek çalışmaların artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
77- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Okullarda hayvan sevgisini güçlendiren eğitimler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
78- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “AVM’ lerde engelli çocuklar için de oyun alanları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
79- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocukların eğitimlerine devam edebilmelerinin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
80- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Belediye Otobüslerinin Hareket Saatlerinin ışıklı panolarla daha görünür hale getirilmesi; görme engelliler için sesli bilgi veren panolarla desteklenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
81- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Okul Müfredatında yer alan konuların görsel ve uygulamalı şekilde öğretilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
82- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Evde yalnız kalan yaşlılarımız için psikolojik destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
83- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Irkçılığa, Ayrımcılığa Karşı Bilinçlendirici Çalışmalar Yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
84- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Çocuklara Yönelik tüm duyuruların görülür biçimde etkili olarak yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
85- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun: “Çocukların barış ve kardeşlik duygularını güçlendirmek için, okullar arası kısa film yarışmaları düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
86- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Halep gibi, savaş bölgelerinde ve yetimhanelerindeki çocukların topluma kazandırılması, ömür boyu destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
87- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Okullar arasında, kitap değiş tokuş kampanyaları düzenlenerek daha çok çocuğa daha çok kitap ulaşması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
88- Kardeşlik ve Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Hayvan Barınaklarının sayılarının artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
89- Çocuk Hakları Komisyonu ve Basın Yayın Komisyonu’nun ortak : “Sigara, alkol ve uyuşturucuların zararlarının daha etkili biçimde anlatılması, yasakların, cezaların ve denetimlerin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
90- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “İlk ve orta öğrenimdeki çocukların psikolojik sorunlarının çözümüne yönelik olarak, okullarda rehberlik birimlerinden daha etkili destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
91- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okul önlerindeki satıcıların denetlenmesi, kontrollerin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
92- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okul bahçelerinin çocuklara daha uygun, daha kullanışlı hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
93- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullarda fiziksel engelli öğrenciler için asansör yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
94- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk parklarında okuma kulübeleri konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
95- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuklar için ücretsiz dergiler hazırlanıp okullarda dağıtılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
96- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Otobüs duraklarına, yaya geçitlerine ve kaldırımlara park eden araçların engellenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
97- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun :“Gençlik Merkezi ve Çocuk Kulüplerinde Bilim ve Teknoloji ile ilgili kurslar açılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
98- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Fiziksel engellilere yönelik turistik gezi turları düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
99- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk istismarının engellenmesi amacıyla eğitici programlar, seminerler hazırlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
100- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuklara yönelik tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
101- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Karayollarında meydana gelen kazaları azaltmak için alınan tedbirlerin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
102- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Okul servisleri için Trafikte ayrı bir şerit yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
103- Çevre Sağlık Komisyonu’nun: “7. ve 8. Sınıflarda seçmeli derslerin zorunlu olarak belirlemesi yerine, öğrencilerin istediği dersleri seçebilmesine imkân tanınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
104- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Yeşil alanların çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
105- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Okullarda Çevre bilincini artıracak faaliyetler yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
106- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Kapanmak isteyen öğrencilere izin vermeyen öğretmenlere ihtar verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
107- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda, yoksul ve ihtiyacı olan çocuklar için yardım kumbaraları oluşturulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
108- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda eğitici tiyatro gösterilerine yer verilmesi; salonu olmayan okullara salon yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
109- Basın Yayın Komisyonu ve Eğitim Komisyonu’nun ortak : “Hayvanlara işkence yapan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
110- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Saatlerin kış saati uygulamasına göre düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
111- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Uzak bölgelerdeki, güvenliği az olan okullara güvenlik desteği sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
112- Basın Yayın Komisyonu’nun : “İlimizde, jimnastik ve diğer spor branşlarına uygun antrenman salonlarının çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
113- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Ankara Kart dolum noktalarının artırılması; öğrenci biletlerinde fiyat indirimi yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
114- Basın Yayın Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun ortak : “Mülteci çocukların eğitimlerinin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
115- Basın Yayın Komisyonu ve Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun ortak : “Okullarda acil durumlarda ve afet anında yapılması gerekenler hakkında uygulamalı eğitimler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
116- Eğitim Komisyonu’nun : “Çöp ayrıştırma kutularının yaygınlaştırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
117- Eğitim Komisyonu’nun : “Çocuk kütüphanelerinin sayılarının artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
118- Eğitim Komisyonu’nun : “Okulların önlerinde ve çevresinde, trafik için gereken eksiklerin tamamlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
119- Eğitim Komisyonu’nun : “Okullarda ikili eğitimden tekli eğitime geçerken gerekli alt yapının hazır hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
26 MART 2017 TARİHLİ 6.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
120- Kültür Sanat Komisyonu ile Çocuk Hakları Komisyonu’nun ortak : “Çocukların, gençlerin, hedefledikleri meslek seçimleri hakkında bilgilendirmek ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
121- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Empati kurma konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
122- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Belediyelerin yardım dağıtırken ihtiyaç sahiplerini belirlemede daha dikkatli olmaları” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
123- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Kuru Ekmek Toplama Kutuları konularak, ekmek israfının önlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
124- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Okullara yangın söndürme tüplerinin konulması, eksiklerin acilen giderilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
125- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Hava Kirliliğinin Önlenmesi için tedbirlerin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
126- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Kadına Şiddetin Önlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
127- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Geri kalmış, yoksul ülkelere tüm dünya ülkelerinin yardım etmesi, temel sağlık ihtiyaçlarının götürülmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
128- Çocuk Hakları Komisyonu’nun :“Atık Yağ Toplama Kutularının çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
129- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okullarda anne babası ayrı olan çocuklara, eşit davranılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
130- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Eğitimimiz süresince çevreye duyarlılığının ve doğal kaynakların korunmasına yönelik bilincinin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
130- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okullarda uygulamalı ilk yardım eğitimi verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
132- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuk tiyatrolarının çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
133- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Alışveriş Merkezleri’nin daha da fazlalaşmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
134- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Stres Yönetimi” ile ilgili bilgilendirici seminerler düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
135- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Alkol, uyuşturucu gibi maddelerin çocukların yaşam alanına girmesinin engellenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
136- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Devlet ile Özel okulların eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerde eşit olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
137- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Sınıfların kalabalık olmamasına yönelik tedbirler alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
138- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Sokaklarda çalıştırılan çocuklara devlet eğitim bursu verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
139- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Çocukların kandırılmaları ve kayıplarının engellenmesi için sosyal medya ağlarında gerekli önlemlerin alınması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
140- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullara Güvenlik için Bütçe sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
141- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullarda Sınıf Başkanlığı İçin Seçim yapılması, Başkanların Seçimle göreve gelmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
142- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Kantin sırasında küçük çocukların büyük çocuklar tarafından ezilmemeleri için önlemler alınması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
143- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Sevgi Evlerinin çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
144- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Maddi durumu kısıtlı çocukların tarihi ve kültürel faaliyetlerden yararlanmalarının sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
145- Eğitim Komisyonu’nun : “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kültür sanat faaliyetlerinden Çocuk Meclisi üyelerinin ücretsiz faydalanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
146- Eğitim Komisyonu’nun : “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm çocuklara okuma kitapları dağıtılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
147- Eğitim Komisyonu’nun : “Ankara’daki göl ve göletlerin temizlenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
22 NİSAN 2017 TARİHLİ 7.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
148- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Yüzme sporuna daha çok önem verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
149- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Savaş mağduru çocukların hayata kazandırılması için yeni projeler yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
150- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Çocuk Dostu Şehirlerin çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
151- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okullar arasında edebiyat yarışmaları düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
152- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okullarda, yeteneklerimize uygun kulüpler kurulması ya da sayılarının artması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
153- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Okul çevresi başta olmak üzere, korna çalınmamasına yönelik düzenlemelerin ve denetimlerin yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
154- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Gerekli sağlık ve güvenlik belgeleri olmayan ürünlerin satışının engellenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
155- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocuklara yeteneklerine uygun eğitim verilmesi için eğitimde yenilikler yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
156- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Fiziksel engellilerin şarjlı arabaları için mevcut şarj noktalarının çoğaltılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
157- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Daha iyi bir eğitim için öğrencilere ücretsiz kaynak kitabı sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
158- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Diş Sağlığının öneminin vurgulanmasına yönelik çalışmalar yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
159- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Öğretmenlere ‘çocuk eğitiminde, gelişiminde sevgi ve şefkatin önemi’ konulu seminerler, eğitimler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
160- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Okullara dışarıdan kişilerin kimlik kontrolü vs yapılmadan girişlerinin engellenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
161- Eğitim Komisyonu’nun : “İhtiyaç sahipleri için giyecek bağışlarının toplanacağı yerler oluşturulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
162- Eğitim Komisyonu’nun : “Öğrencilere ulaşımın ücretsiz sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
163- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Güzel havalarda Müzik ve Resim derslerinin açık havada yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
164- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda Sokak çocuklarına ve mültecilere kıyafet ve oyuncak dağıtılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
165- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Bütün televizyon programlarına işaret dili eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
21 MAYIS 2017 TARİHLİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL KARARLARI
166- Başkanlık Divanı’nın : “Okullarda, eğlenceye yönelik etkinlikler üzerindeki yasağın kaldırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
167- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Okullarda Sosyal Medya Uzmanları tarafından çocuklara ve gençlere yönelik seminerler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
168- Çocuk Hakları Komisyonu’nun : “Boş arazilerin yeşil alanlara dönüştürülmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
169- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Su kaynaklarının temizlenmesi ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
170- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Ankara’da mesire ve piknik alanlarının çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
171- Bilim Teknoloji Komisyonu’nun : “Çocukların dikkatinin dağılmaması için çocuk kütüphanelerinde kişiye özel ses geçirmez odalar yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
172- Çevre Sağlık Komisyonu’nun : “Okullarda Beden Eğitimi ve Spor Derslerinin işlenme yöntem ve programlarının değiştirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
173- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Çocuk Parklarına, üzeri kapalı balon havuzları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
174- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Çocuklar için olmayan ürünlerin ve çocuklar için zararlı ürünlerin reklamlarında çocukların oynatılmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
175- Basın Yayın Komisyonu’nun : “Hem turnuvalara hazırlanabilmek, hem de çocukları farklı spor dallarına yöneltmek amacıyla, okullara daha fazla imkân sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
176- Kültür Sanat Komisyonu’nun : “Seçmeli derslere Kültür Sanat dersi eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
177- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Su tasarrufunun öneminin anlaşılmasına yönelik çalışmalar yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
178- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Ramazan ayları dışında da yoksullar için yemek çadırları kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
179- Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu’nun : “Çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda daha fazla çaba sarf edilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.