Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
29.05.2014

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR “
 

 Ankara Valiliği öcülüğünde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonu yapılmakta olduğu Çocuk Dostu Şehir Ankara toplantısına davet edilen, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 19. Dönem Başkanı Mustafa Şahin Gül, diğer il ve ilçe temsilcisi çocuklarla bir araya geldi.

Çocuk Dostu İl Meclisi, Demokrasi İlçe Meclisi,  Ankara Çocuk Hakları Komitesi  ve okul temsilcilerinin de yeraldığı toplantıda, Başkan GÜL, Ankara’nın en köklü çocuk meclisinin başkanı olarak, kısa bir tanıtım konuşması yaptı Ankara Çocuklarının Sesi olmak için 19 yıldan bu yana sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi, çocukların katılım hakkının önemini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Gülçin Uysal’ın Çocuk Dostu Şehir kavramı ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından Kalkınma Ajansı temsilcisi Nedim SÖZER’in 2025 yılı adaylarından Ankara şehri bağlamında, EXPO Dünya Fuarları hakkında verdiği bilgileri çocuklar dikkatle dinlediler, çeşitli sorular yönelttiler. EXPO Fuarlarının kente kazandırdıkları, turizmin gelişmesine sağladığı katkıların örneklerle vurgulandığı sunumda, ANKARA’nın teması olarak düşünülen “Çocuklar Geleceğimizdir” içeriğiyle ilgili bilgiler verildi, çalışmada çocukların rolünün önemi ve sağlayabilecekleri katkıların önemine değinildi.

TBMM’nin kuruluş gününü Çocuk Bayramı ilan eden örnek ve tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olarak Ankara’nın, gerek yüksek temsil gücü, gerek diplomatik ve resmi bağlantıları, fuarcılığa uygun geniş alanları, ödüllü havaalanı, hızlı tren hatları, düzgün yolları, doğal güzellikleri, parkları, çevresinde yeralan önemli turizm merkezleri, tarih boyunca evsahipliği yaptığı medeniyetlerin izleriyle dolu uluslararası öneme sahip değerli müzeleri, 21 üniversitesi, en güvenli ve yaşanabilir şehir olması gibi özellikleriyle, güçlü bir aday olabileceği vurgulandı; Çin, Totonto, Londra, Texas, California, Tahran ve Paris gibi şehirler arasından sıyrılarak EXPO 2025’i kazanmak için yapılacak bu uzun soluklu çalışmaya, çocukların rengarenk dünyalarından yansıyacak yepyeni fikirlerin  sağlayacağı  katkıların önemi vurgulandı.

Çocuklar daha sonra, beşer kişilik guruplar halinde ilk çalışmayı gerçekleştirdilerr ve Ankara’nın EXPO Dünya Fuarı’na evsahipliği sürecine dönük ilk izlenimlerini, yazılı birer belgeye dönüştürerek düşüncelerini ifade ettiler.

Çocukların bilgilendirilmesi, Çocuk temasıyla hazırlanılması düşünülen EXPO Projesi sürecinde, çocukların görüşlerine yer verilmesini hedefleyen ilk çalışma hakkında Meclis üyesi arkadaşlarını da bilgilendireceğini belirten Başkan Mustafa Şahin GÜL; çocukların kararlara katlım hakkının uygulandığını görmek hepimizi mutlu edecektir dedi.

ÇOCUK MECLİSİ