Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
16.06.2014

“ÇOCUK MECLİSİ’Nİ ÇOK SEVİYORUM”

19.Dönem Çocuk Meclisi komisyonları, dönemin son toplantılarını gerçekleştirdiler.

Bazı çocuklar, okulların tatile girmesiyle karnelerini ve takdir belgelerini de yanlarında getirirken, son Genel Kurul Toplantısının, her dönem olduğu gibi bu yıl da, bir veda toplantısı şeklinde olmasını, üyelerin eğlenerek, gülerek meclise veda etmelerini istediler; 21 Haziran Cumartesi Günü Saat 12.00’de Meclis’te buluşma kararı aldılar.

Çocuklar sergileyecekleri performanslara hazırlanacaklar ve Meclis’e şarkılarla, şiirlerle, eğlenerek, gülerek veda edecekler; dönem boyunca almış oldukları 135 önemli kararın ardından, gerek okullarının tatile girmesi, gerekse yıllık meclis takvimini tamamlanmış olmasının ardından, dinlenmeye, gezip, görmeye, bilgilerini taze tutmaya çalışacaklar.

Çocuklar son komisyon toplantılarında, Meclis çalışmaları hakkında görüşlerini, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Meclis Üyesi Zeynep Şahin “ Çocuk Meclisi’ni çok seviyorum çünkü bizi daha sosyal bir hale getirdi” derken, Büşra Coşkun “Meclise katıldıktan sonra düşüncelerimi daha rahat, çekinmeden paylaşabiliyor, Meclis sayesinde kendimi daha özel hissediyorum”  dedi. Sümbül Su Şahin ise “ bu kadar çok etkinlik yapacağımızı düşünmemiştim; bilmediğim bir çok yer gördüm, fikirlerimi, bilgilerimi geliştirme şansı elde ettim” şeklinde duygularını ifade ederken, Sude Gökkaya “Meclisteki ikinci yılımdan sonra, daha konuşkan, daha özgüvenli biri oldum; derslerimize de katkı sağlayacak bilgiler öğrendim; her çocuk Meclise girmeyi denemeli” dedi.  Çocuklar, duygu ve düşüncelerini, veda toplantısında diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklarını, diğer çocukların da Çocuk Meclisi’ni daha iyi tanımaları için web sitesinde ( cocukmeclisi.ankara.bel.tr ) de yer vereceklerini belirttiler.

Çocuklar, komisyon toplantınsın Babalar Günü’ne denk gelmesi sebebiyle, hem babalarına kutlama mesajları hazırladılar hem de, Başkan Melih GÖKÇE’e “Bizlere Çocuk Meclisi’ni armağan eden Sevgili Başkanımız Melih GÖKÇEK’in ve çocukları için herşeyi göze alan kahraman babalarımızın BABALAR GÜNÜ’nü  en içten dileklerimizle  kutlarız” yazan bir de kutlama mesajı gönderdiler.  

ÇOCUK MECLİSİ