Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
23.06.2014

ÇOCUK MECLİSİ TATİLE GİRDİ
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi, yoğun geçen bir dönemin ardından tatile girdi.

Dönem boyunca 14 komisyon, dokuz Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirerek, yıllık çalışma takvimini tamamlayan 19. Dönem Çocuk Meclisi, son genel kurul toplantısıyla Meclis’e veda etti.

Velilerinin de izlediği son toplantılarında çocuklar, meclisle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler, şarkılar türküler söylediler, fıkralarla güldüler,  bulmacalarla yarıştılar, yeteneklerini sergilediler; güldüler, eğlendiler.

Dönem süresince, büyük bir uyumla 135 yeni karara imza atan çocuklar, Meclis Salonu’ndan bu kez, gitarlar, kemanlar, şarkılar, şiirlerle seslendiler.

Başkanlık Divanı’nda Başkan yardımcıları Zeynep Yardımcı ve Semih Can Bal yer alırken, “Bir Dönem Böyle Geçti” sunumunun ardından söz alan çocuklar, kimi zaman müzikler eşliğinde dans etti, kimi zaman hep bir ağızdan şarkılar söyledi, kimi zaman da duygusal anlar yaşadılar. Üyelerden “ben evde sadece bir küçük çocuktum ama burada bana değer veriliyor, saygı gösteriliyor” sözleri büyük alkış alırken, “eskiden de çok konuşurdum ama fark ettim ki boş konuşuyormuşum; meclisten sonra artık daha güzel konuşmaya dikkat ediyorum” sözleri ise herkesi güldürdü. Çocuklardan sonra söz alan veliler ise, “çocukların bu yaşlardan itibaren aidiyetlerine, özgüvenlerini kazanmalarına katkı sağlayan böyle bir mecliste olmaları çok önemli”; “çocuğum içine kapanık ve güvensizken, meclisten sonra daha sosyal, daha güvenli bir çocuk oldu, emeği geçen herkese teşekkürler“; “çocuğumun psikolojisi düzeldi”; “burası bizim için sıcacık bir yuva oldu”; “çocuğuma sağladığı katkılar kadar bana da katkısı oldu, çocuğumun uyarılarıyla artık ben de daha güvenli bir anne oldum” şeklinde duygularını ifade ederken, tüm veliler ve çocuklar, başta bu meclisi çocuklara armağan eden, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK olmak üzere, rehberlerine ve idarecilere teşekkürlerini yinelediler.

Meclis üyeleri hep birlikte fotograflar çektirdiler ve yeni dönem seçim heyecanına kadar Meclis’e veda ettiler.