Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
02.06.2014

BİR DÖNEMİN SONUNA YAKLAŞILIRKEN

19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 8. Genel Kurul Toplantısında bir araya geldiler

Okulların kapanmasına az bir süre kala, meclis üyeleri, yoğun geçen okul, sınav ve kurs çalışmalarının ardından biran önce tatile girmek istediklerini belirttiler.

Başkan Mustafa Şahin GÜL yönetiminde başlayan toplantıda çocuklar, komisyonlarda aldıkları kararları Genel Kurul Toplantısında Meclis Kararlarına dönüştürdüler ve 15 önergenin tamamını oybirliği ile kabul ettiler.

Meclis üyeleri, geçtiğimiz haftalarda Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi  Çocuk ve Medya Kulübü Heyetiyle gerçekleştirdikleri ilk toplantıda ele almış olduklarımedya ve çocuk konusunda hazırladıkları önergeleri de okudular; Kulüp başkanı Mücahit Türkmen, gerek toplantıya izleyici olarak katılmış olmaktan, gerekse medya’nın çocuklar üzerindeki etkileri konusunda işbirliği içerisinde olmalarından dolayı Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür etti; çocukların, alınacak kararlarda çocukların sağladığı katkının büyük olacağına inandığını ifade etti. 

Çocuklar meclisin tatile gireceği 29 Haziran tarihindeki son genel kurul toplantısında, bu kez şarkılarla, türkülerle, şiirlerle, duygu ve düşüncelerini paylaşacakları konuşmalarıyla ya da yeteneklerini sergileyecekleri gösterilerle meclise ve arkadaşlarına veda edecek, tatile girecekler.

Çocuklar, toplantının sonunda, şimdiden bir sonraki dönem için yeniden aday olmak istediklerini ifade ederek, Başkan Melih GÖKÇEK’e, kendilerine bu meclisi armağan ettiği, çocukların katılım hakkını önemseyerek bu öncü ve örnek meclisnii kurduğu için bir kez daha teşekkürlerini sundular.

ÇOCUK MECLİSİ