Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
28.04.2014

YEMYEŞİL BİR GELECEK İÇİN

Çocuk Meclisi Ormanı büyüyor

Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Meclis Üyeleri, üç yıl önce ilk fidanları dikilen  Çocuk Meclisi Ormanı’na yenilerini eklemeye devam ediyor.

İlk olarak 17. Dönem faaliyetleri çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’u ziyaretleri sırasında Çocuk Meclisi için ağaçlandırma alanı rica etmeleri  üzerine tahsis edilen alan üzerinde, bugün üç yaşına gelen fidanlara yenilerini ekleyen çocuklar, büyümekte olan sedir ve karaçamları görünce geleceğe ufak da olsa bir orman bırakacak olmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 30 Nisan 2012 tarihinde, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle başlattığı çalışmanın gelecek dönemlerde de devam ettirilmesi ve her yıl daha da zenginleşmesi hedefleniyor. 19. Dönem Meclis üyesi 19 çocuk, Gölbaşı Yolu üzerinde, Çevre Yolu-K6 Kavşağı Bölgesindeki Çocuk Meclisi Ağaçlandırma Alanı’na, 100’e yakın fidanını, görevliler nezaretinde diktiler ve her sene ara vermeden devam ettirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen alana, sedir ve karaçam fidanları dikerken en çok fidanı dikmek için birbirleriyle yarışan çocuklar, “Bu Saha Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Katkılarıyla Orman Genel Müdürlüğü Tarafından Ağaçlandırılmıştır” yazan tabela önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çocuklar, çam ağacının beş senede,bir metreye kadar uzayabildiğini öğrenirken, oluşumu çok uzun yıllar alan ormanların değerini daha da iyi anladıklarını belirtirken, Çocuk Meclisi ormanını yaşatmak için, ileride meclise üyesi olacak arkadaşlarına da sorumluluk düştüğünü belirterek,  bugün küçücük olan bu fidanlar 30 metrelik bir çam ormanına dönüştüğünde bizler de geleceğin büyükleri olmuş olacağız ve bu günleri gururla, mutlulukla anacağız dediler.

Çocuklar, güzel çalışmalar yaptıkları bu öncü meclisi kendilerine armağan eden Başkan Melih GÖKÇEK’e teşekkür etmeyi ihmal etmediler ve yağmura yakalanmadan Meclis’e döndüler.

ÇOCUK MECLISI