Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
21.05.2014 

“SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNÜN HIZINIZI DÜŞÜRÜN”
 

19. Dönem Çocuk Meclisi’nin 15 üyesi, çocuk polislerle trafik denetimlerini tamamladılar.

Nisan Ayında başlayan ve üç ayrı gurup halinde trafikte denetimlere çıkan çocuklar, her zamanki gibi unutmayacakları bir gün daha geçirdiler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği’nden Fikret Gündüz ve Engin Kumru nezaretinde, yaya ve araç trafiğinde dikkat edilecek konuları tekrarlayarak denetimlere başlayan çocuklar, büyüklerini hem kurallar konusunda uyardılar, hem de trafik kurallarının önemine bir kez daha dikkat çekmiş oldular.

Yaya Olmak ta Kural İster

Yaya geçidinin kendilerine göre sağ tarafını kullanmaları, kaldırımdan inerek kırmızı ışıkta beklenmemeleri, sadece yeşil ışıkta geçmeleri gibi konularda yayaları uyaran çocuklar, ilk kez bir yayaya ceza kesildiğine de tanık oldular. Uyarı ve ricalara karşın, ısrarla yola inerek beklemekte direnen bir yaya için tutanak tutan ve ceza kesen polis ağabeylerinin trafik kuralları herkes içindir hatırlatmasında bulunarak, uygulamalı olarak öğrenmeye devam ettiler.  

Araçları da denetleyen çocuklar, emniyet kemeri bağlı olmayan bir sürücüye, polis ağabeyleriyle birlikte ceza kestiler, makbuza da imza attılar. Ön koltukta çocuk oturtulmamasının önemini, emniyet kemeri takılmasının ihmal edilmemesini, araçlarla ilgili evraklarının eksik olamaması gerektiğini, çeşitli uygulamalarla pekiştiren çocuklar, “trafik kuralları sizi ve sevdiklerinizi hayata bağlar” yazan, temel kuralları hatırlatan, “Dünyada her yıl trafik kazalarında 1,3 milyon insanın hayatını kaybettiğini ve 50 milyon insanın da yaralandığı” gibi çarpıcı bilgilerin yeraldığı broşürleri de dağıttılar.

Trafik kurallarına dikkati çekmek için, üniformalarıyla, güleryüzlü ve dikkatli tavırlarıyla hem vatandaşlardan hem de “meslektaşlarından” takdir toplayan meclis üyeleri, Türkiye’nin ilk ve öncü meclisi Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde sürdürdükleri çalışmalarla, Ankara Çocuklarının Sesi olmaya, başta çocukları ilgilendiren konular olmak üzere, yepyeni bilgiler edinmeye, öğrenmeye, tavsiye kararları almaya, yaşadıkları şehre ve çevrelerine karşı duyarsız kalmamaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ