Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
10.02.2014

“SAĞLIK ELDEN GELİR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından Acıbadem Ankara Hastanesi uzmanlarının verdiği Sağlık Seminerine katıldı.

Meclis Salonun’da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 31 yeni karar alınırken, seminere ilgi de büyüktü.

Sağlık seminerleri verilmesine ilişkin öneriler doğrultusunda düzenlenen programda, Acıbadem Ankara Hastanesi’nden Enfeksiyon Hemşiresi Evis Zajmi “ El Yıkama”; Diyetisyen “Merve Güler” de “Sağlıklı Beslenme “ konusunda önemli bilgiler aktardılar.

El yıkamanın inceliklerini, ihmal edilen hususlarla dikkat edilmesi gerekenleri  öğrenen  çocuklar, el hijyeninin önemini daha kavrayarak, “sağlık elden gelir” sloganını hep bir ağızdan tekrar ettiler.

Çocuklar, sağlıklı beslenme konusunda anlatılanları da büyük bir ilgi ve katılımla dinlerken, kızartmalardan, şekerden, gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiği kadar çocuklarda da su içmenin önemini öğrendiler. Güne kahvaltı ile başlamak gerektiğini, en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketiminin yararlarını, baklagillerin beslenmedeki yerini bir kez daha detaylı biçimde öğrenen çocuklar, çok sevdikleri hamburgerlerin, kızartmaların, şekerli ve aromalı yiyeceklerin de aslında yarardan çok zarar getireceğini örnekleriyle dinlediler. Çocuklara hazır ürünlerden uzak durmaları gerektiğini de hatırlatan diyetisyen Merve Güler, süt, ayran ve yoğurt tüketilmesini, hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve sularını önerdi ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini hatırlattı. Seminer süresince çocukların yönelttiği sorular, sağlıklı beslenme konusuna verdikleri önemi gösterir nitelikteydi.

Meclis üyeleri seminerin sonunda katılım sertifikalarını aldılar.

ÇOCUK MECLİSİ