Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
05.05.2014

RENGARENK BİR MECLİS

19. Dönem Çocuk Meclisi, 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi

12 yeni kararın alındığı Meclis’te, faaliyet önerilerini de sunan çocuklar, yine cıvıl cıvıl, rengarenk bir meclis sergilerdiler .

Meclis Üyelerinden Ayşenur AYDEMİR’in, Atlıoğlu İ.Ö.O’ndan birlikte geldiği öğretmeni Ümüş Tekeş ve veliler, çocukların gündeme getirdiği birbirinden önemli konuları takdirle ve alkışlarla dinlediler; çocuklarının Meclis çalışmalarını daha yakından anlama imkanı elde ettiler.

Başkan Mustafa Şahin GÜL ve Lösev’den Meclis’e üye olan Kültür Sanat Komisyonu üyeleri, “Kanser Bize Yetişmeden Yürümeye Var mısın”  temalı 6. Geleneksel Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü organizasyonuna katılmaları sebebiyle Genel Kurul Toplantısında bulunamasalar da, Meclis’teki tüm arkadaşlarına yaptıkları davet duyurusu tekrarlandı; Toplantıyı Başkan Yardımcısı Nazlıcan KAVAK Yürüttü.

Meclis Üyelerinin özellikle engellilere yönelik aldıkları kararlar büyüklerden de büyük beğeni alırken, görme engelli üye Gökçe Nil ŞAHİN’in kendi deneyimleriyle önergelere sağladığı katkılar dikkat çekti. Meclis üyeleri, engelli kardeşlerimiz yaşamın her alanında daha aktif bir şekilde var olmalı, onlar da kendilerini rahat ve güvende hissetmeli dedi.

Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Utku ÖZTEKİN’in, Dünya SU Günü için hazırladığı ve suyun önemini vurgulayan “Barajlar” konulu slayt sunumu da değerli bilgiler içermesi bakımından son derece faydalı oldu.

Toplantının sonunda, Çocuk Meclisi 19. Dönem Resim Yarışması’nda dereceye girenlerin isimleri açıklanırken ise, heyecan büyüktü.

“Benim Şehrim: ANKARA’m” kategorisinde ikinciliği kazanan Yardımlaşma Komisyonu Üyesi Aylin KOÇER ve Birinciliği alan Kültür Sanat Komisyonu Üyesi Elif Azra YILDIRIM’ın resimleri, arkadaşlarının büyük beğenisini kazandı. Başkan Yardımcıları Semih Can BAL ve Zeynep YARDIMCI’nın elinden hediyelerini alan çocuklar, kendi gözlerinden resmettikleri Ankara eserleriyle büyük alkış aldılar.

Çocuklar, 18 Mayıs’taki Komisyon Toplantılarında buluşmak üzere ayrılırken, oyun odasında ve kütüphanede güzel vakit geçirdiler.

Çocuk Meclisi’nin faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ