Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
10.03.2014

ÇOCUKLAR TRAFİK DENETİMLERİNE HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri 9 Mart Pazar Günü gerçekleştirdikleri aylık olağan genel kurul toplantısının ardından trafik eğitimi aldılar.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği’nin işbirliğiyle 12. Dönem Çocuk Meclisi’nin ilgili kararı gereğince devam ettirilen çocuk polis uygulamaları öncesinde verilen eğitim seminerinde meclis üyeleri, polis memuru Engin Kumru’nun verdiği çarpıcı örnekleri dikkatle dinlediler.

Her gün çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve önemli yaralanmalar, sakatlıklar geçirdiği belirtilen seminerde çocuklar, trafik kurallarının hafife alınacak bir konu olmadığını, trafik kurallarının insanlar için olduğunu ve trafik kurallarına uyacaklarının sözünü hep bir ağızdan verdiler.

Eğitim seminerinde meclis üyeleri, akılda kalıcı sunumlar ve anlatımlarla trafikte güvenliğin nasıl sağlanacağını, çocukların ön koltukta oturmalarının ve ön koltukta emniyet kemeri takılmasının kendileri için neden tehlikeli olabileceğini, güvenli geçiş yerlerini, yay geçitleri ve banketlerde yürürken dikkat edilecek hususları, örnekleriyle öğrendiler. Aceleyle ve bir şey olmaz düşüncesi ile yapılan hataların geri dönülmez sonuçlar yarattığını bir kez daha anladılar.

Çocuklar yedi yıldır, polis ağabeyleri ve ablalarıyla katıldıkları denetimlerde, büyük küçük herkesi, yayaları ve sürücüleri, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor, üniformalı çocuk polisler olarak dikkati çekerek, farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Çocuk Meclisi üyeleri, Nisan ayından itibaren baaşlayacakları uygulamalı trafik denetimleri için şimdiden sabırsızlandıklarını, aldıkları eğitimle daha bilinçli ve daha dikkatli olacaklarını vurguladılar; Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’in sağlamış olduğu imkanlardan dolayı, kendilerini şanslı hissettiklerini tekrarladılar.

ÇOCUK MECLİSİ