Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
22.03.2014

ÇOCUKLAR ÇOCUK KÜTÜPHANESİ’NDE

Ankara’nın ilk Çocuk Meclisi, Ankara’daki ilk ve tek Çocuk Kütüphanesini ziyaret etti.

Çocuklar, çocuklar için tasarlanmış olan ALİ DAYI Çocuk Kütüphanesinde, kitaplar arasında kayboldular

Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, emekli Vali merhum Hamdullah Şükrü KENANOĞLU tarafından, 1985 yılında çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermesi vasiyetiyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağışlanan ve manevi babasının anısına ALİ DAYI ÇOCUK KÜTÜPHANESİ adıyla açılan ilk örnek çocuk kütüphanesinde, kitapların dünyasına güzel bir yolculuk yaptılar.

Çocuklar, alt katta yer alan Okul Öncesi Çocuk Bölümü’nü gördükten sonra, üst kattaki, 7-14 yaş çocuklar için hemen her türde geniş bir koleksiyona sahip rengarenk kitaplıklarıı inceleme, okumadıkları kitaplarla tanışma fırsatı elde ettiler.

Çocukların ilgisini çekecek, onların rahat edeceği biçimde düzenlenmiş kütüphanede, kütüphane sorumlusu tarafından yakın ilgiyle karşılanan ve bilgilendirilen meclis üyeleri, dünyanın pek çok yerine kitaplarla ulaşılabileceğini, farklı kültürleri, ülkeleri, dünyaları kitaplar sayesinde keşfedebileceklerini, yepyeni bilgilerle kendilerini, düşüncelerini geliştirebileceklerini; okumanın önemini bir kez daha farkına vardılar ve daha çok kitap okumak için söz verdiler. Jules Verne’den, Sait Faik’e, Ernest Hemingway’den, Marc Twain’e, çocuk klasiklerinden, macera serilerine kadar, okudukları ve okuyacakları kitaplar hakkında bilgiler paylaştılar, tavsiyeler aldılar; keşfedecekleri yeni kitaplar için heyecan duydular.

İyi bir kitap okuyucusu olma alışkanlığı kazanmak için, kitaplardan uzaklaşmamak gerektiğinin, kitap okumanın yemek içmek gibi bir alışkanlık haline gelmesinin vurgulandığı ziyarette, kitap okuma konusunda tembel olduklarını itiraf eden çocuklar, Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi’ni gördükten sonra, üye olmak ve burada daha çok zaman geçirmek istediklerini belirttiler. Kütüphanenin yemyeşil bahçesinde bir süre kitap okuyan, hem keyifli hem de verimli zaman geçiren meclis üyeleri, bu tür çocuk kütüphanelerinin sayılarının artırılması gerektiğini vurguladılar; çocukları düşünerek yaptırdığı bu güzel kütüphane için merhum KENANOĞLU’nu saygıyla anarak teşekkürlerini sundular ve  Ankara’daki bu ilk ve tek çocuk kütüphanesiyle tanışmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Meclis üyeleri, Ankara’nın ilk meclisi ve kendilerine ait meclis binası olan tek çocuk meclisinin seçilmiş üyeleri olarak, çocuklarla ilgili her konuda bilgileniyor olmaktan, görmedikleri yerleri görmekten, yepyeni deneyimler kazanmaktan duydukları mutluluğu yineleyerek, kütüphaneden ayrıldılar.

ÇOCUK MECLİSİ