Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
24.04.2014

ÇOCUK MECLİSİ ANITKABİRDE
 

Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri, ANITKABİR’deydi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla,   Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü Çocuk Bayramı ilan edecek kadar çocuklara büyük bir güven ve sevgi duyan Ata’larına olan sevgilerini göstermek isteyen Meclis üyeleri, ANITKABİR’i ziyaret ettiler.

Rehberli bir ziyaret gerçekleştiren çocuklar, büyük bir ziyaretçi akınının olduğu Anıtkabir’de önemli bilgiler edindiler, bilgilerini tazelediler.

Rehber ağabeylerinin verdiği bilgileri dikkatle dinleyen çocuklar,  geçtikleri Aslanlı Yol’da yer alan 24 adet aslanın, Atatürk’ün Anadolu tarihine verdiği önem doğrultusunda Hitit sanatına uygun olarak yapıldığını ve 24 Türk boyunu temsil ettiğini öğrendiler. Burada, kendilerini ilgiyle izleyen turistlerle Çocuk Meclisi’nin temsilcileri olarak iletişim kurmaya çalıştılar, hatıra pozu verdiler.

Kurtuluş Savaşı, Sakarya Savaşı, Büyük Taarruz ve Çanakkale Savaşlarının resmedildiği, görsel ve işitsel efektlerle canlandırıldığı panoramaları, Atatürk’ün özel eşyalarının yeraldığı odayı ve çok sevdiği köpeği Foks’un tahnit edilmiş sergilemesini; Fransızca, Latince, İngilizce yayınların da yeraldığı 3213 kitaptan oluşan Atatürk Özel Kitaplığı’nı gezen meclis üyeleri, Mozolenin zemin katında yeralan Atatürk'ün naşının bulunduğu,Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak sekizgen biçimde inşaa edilmiş olan mezar odasının görüntüleri hakkında da bilgilendirildiler; Atatürk’ün birebir ölçülerine göre yapılmış, gerçek hissi veren balmumu heykelini büyük bir ilgiyle izlediler.

Meclis üyeleri, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan tarihinin kendileri için daha da önem taşıdığını belirterek, hem Çocuk Bayramı coşkusu hem de Türkiye’nin öncü bir çocuk meclisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler; ellerindeki bayraklarla “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazısının önünde hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

Çocuklar, Anıtkabir’deki diğer bölümleri de ziyaret etmek için yeniden ziyaret edeceklerini de ifade ettiler. Anıtkabir’den ayrılmadan önce nöbette bekleyen asker ağabeylerinin yanında fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen meclis üyeleri, Anıtkabir Komutanlığı’nca hazırlanan ve tüm çocuklara hediye edilen “Atatürk ve Çocuk”  kitaplarından alarak ziyaretlerini tamamladılar.

ÇOCUK MECLİSİ