Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
22.03.2014

"BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA ÇOCUK OYUNCAĞI"

Meclis Üyeleri, farklı deneyimler kazanmaya devam ediyor.

Türkiye Bilişim Derneği'nin organize ettiği ve Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in kurucusu olduğu "Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı" Projesi’nin ilk etkinliği, Gazi Üniversitesi’nin desteği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi'nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“Tüm dünyada esmekte olan, çocukların erken yaşlarda programlamayı öğrenmeleri gerekliliği rüzgarının ülkemize taşınması amacıyla başlatılan” çalışma kapsamında düzenlenen etkinliğe 23 meclis üyesi katıldı. 

22 Mart Cumartesi Günü Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarları'nda düzenlenen çalışmada, meclis üyelerini karşılayan Doç.Dr.Selçuk ÖZDEMİR, Çocuk Meclisi’yle yeni bir çalışma daha gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Özdemir, çocuklara, 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının   girişimleriyle Türkiye'nin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan ve Türkiye’nin en büyük, en köklü eğitim fakültesinde, tarihi bir binada olduklarını hatırlattıktan sonra, “yeni nesillerin, bilgisayar teknolojilerinin sadece eğlence değil, aynı zamanda bir üretim, bir problem çözme aracı olduğunun erken yaşlarda fark edilmesinin  önemini vurguladı ve hem kendilerine hem de  ülkemizin geleceğine çok önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Programlama eğitimlerinin, çocuklara analitik düşünme becerisi kazandırdığını, yeni ufuklar açtığını da vurgulayan Özdemir, pek çok ülkede bu eğitimlerin anaokulunda başlamakta olduğunu da sözlerine ekledi. 

Programlama Eğitim ekibinin sıcak ve yakın ilgisiyle sürdürülen çalışmada çocuklar, döngü, ilerleme, çizim, renklendirme, süre gibi komutlarla eğlenceli uygulamalar gerçekleştirdiler. Bilgisayar programlamada ilk adımlarını atan çocuklar, her gün kullandıkları bilgisayar oyunlarını, web sitelerini kendilerinin de yapabileceklerini fark etmelerine, mini yazılımlarla kendilerinin de bilgisayarlara emir verebileceklerini görmelerine imkan sağlayan çalışmada eğlenceli bir gün geçirdiler.

Okullarda, daha çok uygulamalı bilişim derslerinin konulmasına ilişkin bir önerge sunan ve  Meclis’te oybirlilği ile kabul edildiğini belirten Çevre Sağlık Komisyonu üyesi Zeynep Şahin, meclis arkadaşlarıyla katıldıkları bu çalışmadan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, pek çok konuda çocukların sesi olmaya devam edeceklerini de yineledi.

ÇOCUK MECLİSİ