Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BİLDİRİSİ

YENI BASVURU DÖNEMINDE YENI UYGULAMA


yeni_kayit.jpg

Yeni Dönem Meclis Çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Çocuk Meclisinin 22.05.2011 tarih, Karar No: 74 ile sundugu ”Çocuk Meclisi Üyeligi için üst yas sinirinin 13 yerine 14 olmasi“ na iliskin tavsiye karari, Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 1608 No’lu karari ile hayata geçirilmek üzere kabul edildi.

Böylece, 1 Ekim- 04 Kasim 2012 tarihleri arasinda devam edecek olan 18. Dönem Çocuk Meclisi Basvurularinda bu yildan baslayarak Çocuk Meclisi Yönetmeliginde yapilacak degisiklikle, 9-14 yas arasi çocuklar adaylik yarisina katilabilecekler.

Yeni dönem için, Kasim 2003-1998 dogumlular basvuru formu doldurarak, “bu yarista ben de varim” diyebilecekler.

Basvuru Formlari, Çocuk Meclisi’nden, Büyüksehir Belediyesi’nin Çocuk Kulüplerinden (Eryaman Aile Yasam Merkezi Çocuk Kulübü, Altindag Çocuk Kulübü, Batipark Çocuk Kulübü, Keçiören Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yasam Merkezi Çocuk Kulübü ve Planet Aile Yasam Merkezi Çocuk Kulübü ) ve okullardan 1 Ekim ‘den itibaren temin edilebilecegi gibi, Çocuk Meclisi’nin Web Sitesinden de indirilebilir. Oy kullanma islemleri her yil oldugu gibi bu yil da basvurularin yapilacagi adreslerde 25 Kasim 2012 tarihinde gerçeklestirilecek.