Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

19.06.2013

“SUYUNU BOSA HARCAMA”

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri, Meclis Salonu’nda TEMA Ankara Temsilciligi’nin isbirligi ile gerçeklestirilen “Su ve Su Tasarrufu” konulu seminere katildilar.

Tema Gönüllüsü ve Egitmeni, ögretmen Sevgi SEVINDI tarafindan gerçeklestiren sunumda su tasarrufu konusunda günlük hayatta dikkat edilecek basit ama önemli tedbirler, ilgi çekici verilerle anlatildi. Musluklarin açik birakilmamasi, bulasiklarin makinede yikanmasi, dus sürelerinin kisaltilmasi, sifonlarin gereksiz yere çekilmemesi, dis firçalarken suyun bosa akitilmamasi, araçlarin hortumdan akan sularla yikanmamasi gibi; su tasarrufu katki saglayacak konulari örnekleriyle açiklayan Tema Gönüllüsü-Egitmen Sevgi SEVINDI, dört kisilik bir ailenin bir yilda 18 tondan 140 tona kadar su tasarrufu gerçeklestirebilecegini anlatti. Damlayan musluklarin tamir edilmesi, bardaklarda birakilan yarim kalmis sularin israf edilmemesi, bulasik ve çamasir makinalarinin tam doldurulmadan çalistirilmamasi gerektiginin vurgulandigi, “Bu Dünya bize atalarimizin bir mirasi degil, gelecek nesillere bir emanettir” sözünün hatirlatildigi seminerde, suyun evlerden baslanarak bosa harcanmasina iliskin gündelik örnekler verildi; alinacak basit yöntemlerle herkesin, hizla tükenmekte olan suyu kurtarabilecegi anlatildi.

Aileden baslayarak yayginlastirilacak olan tasarruf bilincinin, suyun korunmasi ve tasarrufu için çok önemli oldugunu belirten SEVINDI, bu bilincin milyonlara yayilmasi halinde çok daha fazla suyun ve dolayisiyla enerjinin de korunabilecegini vurguladi.

TEMA Vakfi’nin gönüllülerle sürdürmekte egitim seminerleri kapsaminda Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde farkli okullarda okuyan meclis üyeleriyle ile bir arada olmaktan duydugu mutlulugu da ifade eden SEVINDI; bu isbirliginin artarak devam etmesi dileklerini ifade etti. Çocuklar, sorduklari sorularla bilinçlerini ortaya koyarken, edindiklerin tüm bilgilerin uygulamalarini evlerinden baslayarak takipçisi olacaklarinin da sözünü vererek, bundan sonra daha dikkatli bir çevre gönüllüsü olacaklarinin sözünü de verdiler.

Seminerin sonunda Baskan BAYRAKTAR; 16. Dönemde de TEMA’dan “Suyun Yok Hali” seminerini aldiklarini, çevreye duyarli bir meclis olarak 18. Dönemde çevre ve doga sevgisi konularinda almis olduklari kararlari da belirterek, Büyüksehir Belediyesi yayinlarinin ve Çocuk Meclisi tanitim dokümanlarinin bulundugu bir de çanta takdim etti.

ÇOCUK MECLISI