Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

20.06.2012

PAYLAŞMAK GÜZELDİR


paylasmak_gzeldir.png

17.Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, almis olduklari sosyal sorumluluk kararlari ile diger çocuklar için de örnek olmaya çalisiyor.

Meclisin, “ihtiyaç sahibi çocuklara ulastirilmak üzere, Çocuk Meclisi’nden oyuncak, giyecek, kitap, kirtasiye destegi saglanmasi, bunlarin satin alarak degil, kullanilir durumda olanlarla yeniden degerlendirilerek gerçeklestirilmesi“ konulu ve 74 Sayili Kararlarini hayata geçirmek için harekete geçen meclis üyeleri, daha da büyütecekleri bir çalismanin heyecanini yasadilar.

Oyuncak, giysi, kitap gibi, çesitli nedenlerle artik kullanamadiklari ancak temiz, yeni ve kullanilir durumdaki esyalarin, ihtiyaci olanlarla paylasilmasi bilincinin yayginlastirilmasini hedefleyen Çocuk Meclisi, önümüzdeki dönem daha da büyütecekleri bu çalismanin baslangicini Kültür Sanat Komisyonu üyeleri Sena ve Dilara ULUBAY ‘la yapti.

Meclis Üyeleri, Ankara Sokaklarinda Çalisan Çocuklar Merkezi’ne, ihtiyaci olan kardeslerine iletilmesi amaciyla topladiklari giyeceklerinin, kitaplarinin ve oyuncaklarinin yararli olmasi dileklerini dile getirdiler.

Büyük küçük herkesi daha duyarli olmaya davet eden, dolaplarda öylesine bekletilmekte olan ancak kullanilabilir durumdaki her seyin, ihtiyaci olanlarla paylasilmasi gerektigini belirten çocuklar, paylasmanin önemine dikkat çekmek istediklerini vurguladilar ve “ yalnizca tüketerek degil, yararli olmaya da çalismaliyiz” dediler.

Aldiklari tavsiye kararlari ile Ankara çocuklarinin sesi olmaya devam eden, çocuk haklarinin savunuculari Çocuk Meclisi üyeleri, her dönem birbirinden önemli konular hakkinda düsünmeye, tartismaya, bilinçlenmeye, bu konularda kararlar almaya ve aldiklari kararlari büyüklerine iletmeye devam ediyor.

Çocuk Meclisi