Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

28.02.2013

MECLİS ÜYELERİ ÖZGÜRCE EĞLENDİLER

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, FreeKidzz Çocuk Müzesi’ndeydi.

Meclis üyeleri, okullarında, kurslarında ve mecliste geçen yoğun günlerinin arasında, gönüllerince ve özgürce eğlenme fırsatı elde ettiler.

FreeKidzz‘in daveti üzerine, merkezi ziyaret eden çocuklar, kendi yaş gruplarına uygun bölümleri, rehberleri eşliğinde gezdiler ve girdikleri bölümlerden ise ayrılmak istemediler.

Dinazorlar, Televizyon Stüdyosu, Karaoke, Fosil Havuzu, Şantiye, Dört Mevsim, Hepberaber Çığlık, Otobüs, Kidzz Klinik bölümlerini gezen ve bu bölümlerde hem bilgilenme, hem de özgürce eğlenme imkanı elde eden meclis üyeleri, şimdiden, yeniden gelmek için sabırsızlandıklarını belirttiler.

Çocuklar T-BOY bölümünde, hareketli dinazorlara dokunarak fotoğraflar çektirirken heyecan ve eğlenceyi bir arada yaşadılar; yeni çizgi karakter T-Boy’u da tanıma ve maceralarının yeraldığı kitaplara sahip olma imkanı da elde ettiler. Özel, hafif malzemelerden yapılmış dinazorların sırtına çıkan çocuklar, bir sonraki bölümde ise, fırçalarıyla fosil havuzunda dinazor kemiklerini ararken, paleontolojik kazılarla ilgili ilk bilgileri edinmiş oldular.

İnşaat evlerinde, baretlerini takan, inşaat yeleklerini giyen, el arabalarıyla sünger tuğlaları taşıyan, duvarlar ören çocuklar, Hepbirlikte Çığlık bölümünde ise çığlıklar atarak, biryandan deşarj oldular, bir yandan da ses ve nefes kontrolünü sağlama yöntemleri hakkında fikir edindiler.

Karaoke bölümünde ise populer şarkılara eşlik eden, dans eden çocukların coşkuları ve mutlulukları görülmeye değerdi.

Ziyaretlerinin sonunda, Müze Katılım Belgelerini alan ve çocuk dostu müzecilik hakkında bilgiler edinen, kendilerine böyle bir gün kazandıkları için çocuk müzesi yetkililerine ve rehberleri Yasemin Hanıma teşekkürlerini sunan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Ankara’nın ve Türkiye’nin ilk ve öncü çocuk meclis olarak, çocuğa önem veren, çocuklar için çalışan diğer kurum ve kuruluşları da ziyaret ederek, hem çocukların sesi olmaya, hem de çocuklara yeni bilgiler ulaştırmaya özen gösteriyor.

ÇOCUK MECLİSİ