Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

24.06.2013

MECLIS TATILE GIRDI

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi, yogun bir dönemi daha geride birakarak tatile girdi.

23 Haziran tarihinde geçeklestirilen 9. ve son genel kurulda çocuklar meclise veda ettiler.

Baskanligini Umut Bayraktar’in yaptigi son toplantida serbest programa geçmeden önce iki de önerge okundu ve kabul edilerek, 18. Dönemde alinan karar sayisi 192’ye çikti.

Komisyon toplantilari, genel kurullar, kurum ziyaretleri, geziler, kültür sanat programlari, egitim seminerleri, uygulamali çalismalar, üniversiteler ve çocuklarla ilgili kurumlarla gerçeklestirilen programlarin ardindan 18. Dönem sonra erdi. Çocuklar, bir sonraki dönemde de üye olmak için, simdiden sabirsizlandiklarini belirtirken, 14 yasini dolduran üyeler ise bir daha meclis üyesi olamayacaklari için üzüntülerini dile getirseler de, tüm çocuklarin ortak görüsü, Meclisteki anilarini hiçbir zaman unutmayacaklari idi. Tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam eden bir meclisin üyesi olmaktan gurur duyduklarini da sözlerine ekleyen çocuklar, çocuklari seven ve onlara büyük önem veren Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’e bir kez daha tesekkürlerini ifade ettiler.

Ailelerin de izleyici olarak salona alindigi son toplantida “bir dönemin ardindan” slayt sunumunu izleyen çocuklar, sarkilar, melodiler, siirler, fikra ve bilmecelerle tüm senenin yorgunlugunu attilar, nese içinde, gönüllerince bir veda gerçeklestirdiler. Meclise flütleri, armonika, gitar ve baglamalari ile gelen çocuklar kürsüden tüm yeteneklerini sergilediler, birlikte eglendiler, güldüler, costular. Çocuklar, Meclisle ilgili duygu ve düsüncelerini paylastilar, sarkilara hep bir agizdan eslik ettiler; bilmeceleri yanitlamak için birbirleriyle yaristilar, fikralara güldüler, adeta gün bitmesin istediler.

Çocuklar tatil sevinci kadar, Meclis’ten ve ögretmenlerinden ayrildiklari için hüzünlendiklerini de belli ettiler, ögretmenleri ile hatira fotograflari çektirdiler, yeni dönemde yeniden görüsmek dilekleriyle meclisten ayrildilar.

Yeni dönem Meclis kayitlari, her yil oldugu gibi, 2013-1014 egitim- ögretim dönemiyle birlikte okullarin açilmasinin ardindan alinmaya baslanacak.

ÇOCUK MECLISI