Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

ÇOCUKLARIN MECLISINDE 18. YIL
26.11.2012

cocuk_meclisi_3.JPG Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK tarafindan 1995 yilinda kurulan ve bu sene 18. Döneme giren Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni üyelerini seçiyor.

25 Kasim Pazar Günü sabah erken saatlerde meclis binasina gelen çocuklar, önce seçmen listelerinden isimlerini kontrol ettiler, daha sonra oy toplama ve adaylarini tanima heyecanini yasadilar. Toplam dokuz ayri noktada ayni anda devam eden seçimlere katilim bu yil da yüksek oldu.

Hazirladiklari pankartlar, afisler, isimliklerle oy toplamaya çalisan adaylarin “Hizmette Sinir Tanimaz, Oy Veren Arkadaslarim Hiç Pisman Olmaz” ; “Çocuk Aklimizla Biz de Variz”; “Sözde Degil Özde Baskan” ; “Ankara Için Hedef, Günü Kurtarmak Degil; Gelecegi Kusatmaktir” gibi çarpici sloganlarla giristikleri üyelik mücadelesinde yine renkli sahneler yasandi.

Geçmis dönem üyeleri, meclisi çok özlediklerini ve yeniden üye olmak istediklerini belirtirken, yeni adaylarsa, “bu yarista biz de variz” dediler. Aileler de ayni heyecan ve hevesle, gün boyu çocuklarinin yanindan ayrilmadilar.

Dokuz ayri noktada 2446 basvurunun alindigi 18. Dönem Çocuk Meclisi’ne girmeye hak kazananlarin isimleri, oy tasniflerinin, kontrollerinin ve sayimlarinin ardindan hafta sonuna kadar, asil üye olmaya hak kazananlara duyurulacak. Yeni dönemin 150 meclis üyesi, 2 Aralik Pazar günü gerçeklestirilecek Baskanlik Divani seçimlerinde ise bu kez daha farkli heyecan yasayacaklar.

18. Dönem Çocuk Meclisi, Aralik ayi içerisinde gerçeklestirilecek Mazbata Töreni ve I. Genel Kurul’la birlikte yeni dönem çalismalarina baslayacak.

Ankara Çocuklarinin Sesi Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, ilk ve öncü çocuk meclisi olarak, 18 yildir diger pek çok belediyeye de örnek olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI