Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BILDIRISI

ÇOCUK MECLISI’NE BASVURULAR HIZLA DEVAM EDIYOR

 kayit.jpgBüyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi adaylik basvurularina ilgi, bu yil da büyük.

Son Basvurular 5 Kasim’a Kadar

Halen, Çocuk Meclisi ve sekiz merkez olmak üzere toplamda, dokuz ayri noktada devam eden basvurularda 9-14 yas gurubu çocuklar, üyelik yarisinda biz de variz demeye hazirlaniyorlar. Adaylar basvurularinda, “kendimi gelistirmek için”; “insanlara faydali olmak için”, “arkadaslarimin düsüncelerini büyüklere iletmek için”; “insanlarin çocuklarin sözlerine önem vermesi için”; “fikirlerimi özgürce açiklamak için” gibi amaçlari oldugunu ifade ediyor, tüm çocuklari 4 Kasim’a kadar seçimlere katilmaya çagiriyorlar.

Bir yandan okullardaki bilgilendirme ziyaretleri sürerken, bireysel basvurularin da alinmakta oldugu 18. Dönem Çocuk Meclisi seçimleri 25 Kasim Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasinda, basvurularin yapildigi merkezlerde gerçeklestirilecek. Seçim Gününde çocuklar, basvurularini yaptiklari merkezlerde asilacak listelerde isimlerini bulduktan sonra, çocukça bir rekabet içerisinde kendilerini diger çocuklara tanitarak en çok oyu toplamaya çalisacaklar.

Çocuklar bu yil da, hem kendileri, hem de mecliste görevlendirecekleri üyeler için mücadele verecek, oylarini verirken seçme-seçilme heyecanini da yasayacaklar. Tüzük geregi, en çok oy alan 150 çocuk, Meclis’te yerlerini alacaklar ve Mazbata Töreninin ardindan resmen göreve baslayacak; bir yil boyunca, “Ankara Çocuklarinin Sesi” olarak, önemli tavsiye kararlarinin altina imza atmaya devam edecekler.

Karar alma süreçlerini, tartismayi, katilimciligi, ekip çalismasini, çocuk haklarini ögrenen, sorularina cevap bulmaya çalisan, yepyeni arkadasliklar, deneyimler kazanan çocuklar, sekiz ayri komisyonda sürdürecekleri çalismalar ve genel kurul toplantilarinin yansira, pek çok kuruma, makama gerçeklestirdikleri ziyaretlerde, Ankara çocuklarini temsil etmenin gururunu yasayacaklar.

Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK tarafindan, 1995 yilinda çocuklara armagan edilen bu ilk ve öncü Çocuk Meclisi, 18. Yilinda, halen pek çok belediyeye örnek olmaya devam ediyor. Sihhiye’deki yeni ve müstakil binasinda çalismalarini sürdüren Çocuk Meclisi, bu yil da yepyeni üyeleri ile gelecege güvenle bakan yeni nesiller yetistirme hedefini sürdürüyor.

Bilgi : 0312 431 55 26
Web : http://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/