Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

05.12.2012

ÇOCUK MECLİSİ İLK TOPLANTISINDA BAŞKANINI SEÇTİ

2 Aralik Pazar Günü Çocuk Meclisi binasinda toplanan, 25 Kasim’daki seçimlerde 150 kisilik meclisin Asil Üyeleri olmaya hak kazanan çocuklar, ilk Genel Kurul Toplantisi’nda, 18. Dönem Baskanlik Divani için oylarini kullandilar.

Sabah ilk oturumda veli bilgilendirme toplantisi yapildi ve Çocuk Meclisi sunumunun ardindan, velilerin sorulari yanitlandi. Meclis siralarini dolduran veliler Baskan Adayi çocuklarinin afislerini kendi elleriyle asmak için de adeta birbirleriyle yaristilar; heyecanlarini gizleyemediler. Günün sürprizi ise, 167 ‘yle en fazla oyu kazanmis olan Kadir Bugra AKPINAR’in babasinin da, 1995-1998 yillari arasinda Çocuk Meclisi üyesi olarak veliler arasinda bulunmasi idi. Kisa bir konusma yapan Ramazan Akpinar, o dönemlerde büyük bir hevesle çalistiklarini, meclisin ilk üyeleri olarak önemli kararlara imza attiklarini vurgulayarak, Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’e bu öncü uygulamasindan dolayi bir kez daha tesekkürlerini sunmak istedigini ifade etti. Çocuklara özgüven asilayan, demokrasi bilincini, çocuk haklarini, çocuklarin katilim hakkini önemseyen, Türkiye’nin ve belki dünyanin da ilk çocuk meclisini daha yakindan tanima, anlama imkani elde eden veliler, Meclisin çocuklara katkisini, AKPINAR’in bizzat kendisinden dinlemis oldular.

Ayni gün saat 13.00’te baslayan baskanlik divani seçimleri gündemli I. Genel Kurul Toplantisini 17. Dönem baskan yardimcilari yürüttü; toplantinin Baskanligini 16. ve 17. Dönem Baskan Yardimcisi Ataberk ATIKOGLU yapti. Toplantida geçmis dönem Baskan Yardimcilari M.Reyhan Dereköy ve Esin Mümine Usta yerlerini alarak, toplanti akisina destek sagladilar.

110 üyenin katilimiyla gerçeklesen I. Genel Kurul Toplantisinda, 74 üye, Baskan Adayi olduklarini açikladilar. Baskan adaylarinin tanitim konusmalarinin ardindan I. Tur oylamalara geçildi; yeterli oy çogunlugu toplanamadigindan, en çok oylari toplayan adaylar için II. Tur seçimlerine geçildi. Oylar sayilirken, tüm meclis üyelerinin, büyük bir uyum ve beraberlik duygusu içerisinde, fikralar anlatarak, sarkilar, siirler söyleyerek heyecanlarini bastirdigi anlar da görülmeye degerdi. Oy sayimlarinin ardindan, sira Baskanlik Divanini açiklamaya geldiginde, heyecan doruklardaydi ve çocuklari yerinde duramaz oldu.

18 Dönem Baskani üçüncü kez, büyük bir cosku ve alkislarla, Haci Mustafa Tarman I.Ö.O ögrencisi Umut BAYRAKTAR olurken, 1. Baskan Yardimcisi; Gülpinar I.Ö.O ögrencisi Göknur AYDAR; 2. Baskan Yardimcisi; Özel Bilisim Koleji ögrencisi Semih Can BAL; Üçüncü Baskan Yardimcisi Demetevler Anadolu Imamhatip Ortaokulu ögrencisi Betül KOVAYÇIN olurken Katip Üyeliklere Meliksak O.O ögrencisi Hayrettin Berke YAVAS ile Mimamr Kemal O.O ögrencisi Muhammet Ömer BAS seçildiler. 18 yillik Çocuk Meclisi’nde ilk kez üç dönem üst üste baskan seçilen BAYRAKTAR, arkadaslarinin oylariyla yeniden seçildigi için çok mutlu oldugunu belirtti; tüm tecrübesini meclis çalismalarina yansitacagini ve çok çalisacagini vurgulayarak, oy verenlere tesekkürlerini belirtti. Baskanlik Divani üyeleri, elele fotograf çektirirken, uyumlari ve gülen yüzleriyle büyüklere de örnek oluyorlardi.

Basvuru sayilarinin her yil artis gösterdigi Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi seçimlerine bu yil 2451 çocuk aday olurken, 84 üyeyle kiz çocuklar bu dönem de çogunlukta. Bes kontenjan üyenin de yerladigi Çocuk Meclisi’nde, 94 okulun temsilcileri görev alacak ve 17 yillik tecrübesinin verdigi güvenle, Ankara Çocuklarinin Sesi olmaya devam edecek. Belediye Bakani Melih GÖKÇEK’in kendilerine ait müstakil bir meclis binasi armagan ettigi bu tek Çocuk Meclisi ‘nin üyeleri, tavsiye kararlarini büyüklerine iletmeye devam edecek.

9-14 yas arasindaki yeni meclis üyeleri, Aralik Ayinda gerçeklestirilmesi planlanan 2. Genel Kurul Toplantisinda Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’in elinden mazbatalarini alacaklar ve yeni görevlerine baslayacaklar.

ÇOCUK MECLISI

baskanlik_secim_sonuc.jpg