Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

11.01.2013

ÇOCUK MECLISI GAZETECILERI UNUTMADI


Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi 18. Dönem üyeleri, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla gazete.JPGHABERTÜRK Gazetesi’ni ziyaret etti.

Gazetenin Ankara temsilcisi Erdal Sen, Haber Müdürü Adnan Gerger ve muhabirlerin karsiladigi çocuklar, bagimsiz haber yapmak için çalisan gazetecilere, meslekleriyle ilgili merak ettikleri sorulari yönelttiler, gazeteciler gününü kutladilar.

Sorularina samimi cevaplar alan ve sicak bir ortamda agirlanan Meclis üyeleri, hem konukseverliklerinden, hem de yogun gündemlerine ragmen kendilerine zaman ayirmalari dolayisiyla Habertürk’e tesekkürlerini belirttiler.

Ödüllü bir edebiyatçi, ögretim görevlisi, 37 kez en iyi gazeteci seçilmis bir basin mensubu, Habertürk Ankara Haber Müdürü Adnan Gerger’le yaptiklari söyleside, medya okuryazarligindan, tekzip haberlere, meslek ilkelerinden, çocuklarla ilgili haberlerde dikkat edilmesi gereken konulara kadar, merak ettikleri pek çok soruya samimi yanitlar alan çocuklar, anlatilanlari büyük bir dikkat ve ilgiyle dinlediler.

Baskan Umut BAYRAKTAR; I. Baskan Yardimcisi Göknur AYDAR; III. Baskan Yardimcisi Betül Kovayçin, Katip Üyeler Hayrettin Berke YAVAS, Muhammet Ömer BAS ve Komisyon üyeleri Doruk Koçer ; Irem Murtezaoglu; Ahmet Cevat Akyel; Eliz Çoskun; Alperen Günes; Ayse Sevval Dogangüzel ve Sevgi Binici’nin katilimiyla gerçeklesen toplantida Adnan Gerger çocuklara, “hedeflerinizden asla vazgeçmeyin, hayattan beklentileriniz olsun ve hayata karsi mutlaka bir yol çizin, bu hedeflerinizden de sapmayin” derken, “Okumak hayatimiza yön verir, mutlaka okuyun, egitimlerinizi tamamlayin, okumaktan vazgeçmeyin” tavsiyesinde bulundu.“Çocuklarla ilgili haberleri çocuklarin yapacagi bir çalisma düsünür müsünüz”, bu konuda bizlerle bir çalisma yapar misiniz sorusu üzerine Adnan Gerger, teklifi ekip arkadaslari ile görüserek, Çocuk Meclisine bu konuda en kisa zamanda bir yanit verecegini belirtti.

Gazetecilik meslegi hakkindaki sorulari da yanitlayan Gerger, “gazetecilik sorgulama meslegidir. Insanlarin haber alma hakkina hizmet eden gazetecilik meslegi, adanmislik gerektirir, cefa meslegidir. Mesai, tatil, izin gibi kavramlar yoktur, istek,i tutku gerektirir, özveriyle yapilir” dedi.

Kendisi gibi edebiyatçi mi gazeteci mi olmak konusunda kararsiz kalanlara tavsiyelerini de soran çocuklara Gerger, her seyin temeli okumaktir; okumak edebiyatla iliskilidir; okumayi sevmek esastir. Iyi bir edebiyatçi iyi bir gazeteci, ya da iyi bir gazeteci iyi bir edebiyatçi olabilir; bunlari keskin sinirlarla ayirmamak gerekir. Tutku, merak ve ilgi önemlidir “ dedi.

Çocuklar ayrilirken Büyüksehir Belediyesi yayinlarindan ve Çocuk Meclisi tanitim dokümanlarinin yeraldigi bir çantayi takdim ettikten sonra, canli yayin odasini da gezdiler ve Habertürk ziyaretlerini tamamlamis oldular.

ÇOCUK MECLISI