Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

04.03.2013

5. GENEL KURUL TOPLANTISINDAN ÖNEMLI KARARLAR ÇIKTI

18. Dönem Çocuk Meclisi’nin, 5. Olagan Genel Kurul Toplantisinda 46 önerge okundu.

Sekiz komisyon tarafindan hazirlanan ve komisyonlarda kabul edildikten sonra Genel Kurul’a tasinan kararlarin tartisildigi genel kurulda yogun bir gündem vardi.

Önergelerin okunmasi sirasinda üyeler zaman zaman sabirsizlansalar da, kararlarin çogu oybirligiyle kabul edildi. Çocuk Meclisi Agaçlandirma Alanina Fidan Dikilmesi, Çocuk Meclisi Baskanligina Üç Yil Siniri Getirilmesi, Bir Dilek Tut Senligi Düzenlenmesi, Engelliler Için Gelistirilen Projelere Destek verilmesi gibi konularda tartisan ve yeni kararlar alan meclis üyeleri, toplantinin sonunda, davet ettikleri LÖSEV Okulu ögrencilerini de kürsüye çagirarak, hem egitim hem de Lösev deneyimlerini paylasmalarini rica ettiler, kendileriyle bulusmaktan duyduklari mutlulugu dile getirdiler. Lösev okulu ögrencilerini de meclis koltuklarinda görmekten onur duyacaklarini vurgulayan Baskan BAYRAKTAR ve üyeler, katilimlarindan dolayi LÖSEV okulu ögrencilerine ve egitmenlerine tesekkürlerini ifade ettiler.

Toplantinin ardindan, 11. Dönemden bu yana gerçeklestirilmekte olan çocuk polis trafik denetimlerine yönelik, trafik semineri verildi. Bu yil da, Trafik Denetleme Sube Müdürlügü’nden egitim amaciyla gelen polis agabeylerinin sunum ve açiklamalarini dikkatle izleyen çocuklar, bu renkli sunumdan büyük mutluluk duydular ve trafik denetimlerine biran önce çikmak için sabirsizlandiklarini belirttiler.

Nisan-Haziran Aylarinda, guruplar halinde gerçeklestirilecek olan trafik denetimleri, Çocuk Meclisi’nin, trafik kurallarinin benimsenmesi ve tüm çabalara ragmen devam eden trafik ihlallerine karsin, kurallara uyulmasi konusunda farkindalik yaratmasi bakimindan önemini ve etkisini sürdürüyor. Çocuklar, her yil, trafigin islek oldugu noktalarda, sürücüleri ve yayalari dikkatli olmaya tesvik ediyor, büyüklere hatirlatmalarda bulunarak, uymamakta israr ettikleri kurallari israrla hatirlatmaya, dikkat çekmeye devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI