Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

17.12.2012 

18. DÖNEM RESMEN BASLADI

18. Dönem Çocuk Meclisi’nin yeni asil üyeleri, mazbatalarini Belediye Baskani Melih GÖKÇEK ve misafir milletvekillerinden alarak, resmen görevlerine basladilar.

Törene, Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek’in yani sira, TBMM Çocuk Haklari Komisyonu Baskani Türkan Dagoglu; AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Salih Kapusuz; Milletvekilleri Lütfü Elvan, Necdet Ünüvar, Mevlüt Akgün, Ülker Güzel, Halide Incekara ve Belediye Meclisi Çocuk Komisyonu Üyesi Hatice Çakmak da katildilar. Çocuklar, milletvekillerinin katilimindan duyduklari heyecani, kendilerine yönetilen sorulari yanitlarken biraz olsun atabildiler. Günün anisina milletvekillerine Çocuk Meclisi rozetlerini takan Baskanlik Divani üyeleri, hem gelecek hayallerini, seçecekleri meslekleri, hem de geçmis dönemlerde almis olduklari kararlari milletvekilleriyle paylasma imkani elde ettiler. Açilis töreni için gönderilen kutlama ve tebrik telgraflarinin da okundugu toplantida çocuklar, mecliste olmanin gururunu bir kez daha yasadilar.

Açilista yer alan tanitim sunumunun ardindan 2. Genel Kurulu gündeminde yeralan önergelerinin okunmasina geçildi. Milletvekillerinin yetismesi gereken toplantilar dolayisiyla, Meclis Üyeleri Türkan Simay SANDAVAÇ; Selin HEPBILDI; Deniz ALPAYDIN; Doruk KOÇER; Selin KARAÇAM ve Irem MURTEZAOGLU’nun önergelerden, ilk dört tanesi okundu; oybirligiyle kabul edilerek karar defterine islendi. Önergeler, büyüklerin de ilgi ve takdirini topladi.
Çocuklari yeni dönem çalismalarina baslarken yalniz birakmayan Belediye Baskani Melih GÖKÇEK, 1995 yilindan bu yana çalismalarini sürdüren Çocuk Meclisi için “Çocuklar hepinizle gurur duyuyoruz; çocuklar her sene kendi aralarinda toplanip meclislerini olusturuyor, baskanlik divanini seçiyorlar. Burada yaptiklari hazirliklarla büyüklere de yol gösteriyor, Büyüksehir Belediye Meclisi’ne de teklif getiriyorlar; bizler de onlarin taleplerini yerine getirmeye çalisiyoruz” dedi ve yeni dönem için bazi önerilerde bulunarak, çocuklardan bu konular üzerinde çalismalarini rica etti: Çocuk Meclisi’nde 18 yil süresince hizmet vermis Baskanlarla, simdi birer yetiskin olan geçmis dönem meclis üyelerinin aileleriyle birlikte katilacagi Çocuk Meclisi Senligi düzenlenmesi; 8-30 Haziran tarihleri arasinda devam edecek olan Büyüksehir Belediyesi’ne ait festivaller için tanitim yapilan noktalarda, Çocuk Meclisi’nin de tanitimina firsat taniyacak standlar açilmasi ve bu standlarda çocuklarin görev almasi; Okullari Tamir Edelim çalismalarina, Çocuk Meclisi’nin katilim saglamasi; konuya sahip çikmasi; Yaz aylarinda tatile gitmeyip Ankara’da kalan çocuklara, üstü açik gezi otobüslerinde mihmandarlik yapmalarina firsat taninmasi; bu amaçla görev alacak çocuklara mihmandarlik konusunda egitilmeleri, bilahare çikacaklari turlarda hem Çocuk Meclisi’nin hem de sehirlerinin tanitiminda elçi olmalari; Trafik kurallarina uyulmasi ve dikkat çekilmesi amaciyla, çocuk polis uygulamalarinin tüm hiziyla devam ettirilmesi; Kulüpler arasinda, okullar arasinda, gerekli duyurulari ve hazirliklari yapilarak, Fotograf, Resim, Siir yarismalari düzenlenmesi gibi farkli öneri ve görevlendirmelerde bulunan Baskan GÖKÇEK’in konusmalarini dikkatle dinleyen meclis üyeleri, ellerinden geleni yapacaklarini belirttiler ve yeni görevleri için simdiden heyecan duyduklarini ifade ettiler.

Daha sonra kürsüye gelerek, milletvekilleri adina bir konusma yapan Ak Parti Istanbul Milletvekili; Saglik, Aile, Çalisma ve Sosyal Isler Komisyonu Baskanvekili; TBMM Çocuk Haklarini Izleme Komitesi BaskaniTürkan DAGOGLU, çocuklar için yapilmakta olan çalismalar hakkinda bilgi vererek, yurdun her yaninda tüm çocuklara ellerini uzatmaya çalistiklarini belirtti. Baskan Melih GÖKÇEK’e tüm bu önemli çalismalari dolayisiyla tesekkürlerini de ifade eden Dagoglu; Çocuk Meclisi’ne yeni dönem çalismalarinda basari dileklerini sundu.

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi Baskani Umut Bayraktar ilk kez üçüncü defa baskan seçilmis olmasindan duydugu gurur ve mutlulugu dile getirerek, “Bizleri önemseyen, sevgiyle ilgiyle kucaklayan sevgili Belediye Baskanimiz Melih Gökçek’e, tüm Ankara çocuklari adina yeniden tesekkür ediyorum. Türkiye’de ve belki de dünyada, kendine ait meclis binasi olan tek ve öncü bir meclisiz; burada olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” dedi. Dokuz noktadan 2541 çocuk arasindan, yine çocuklarin oylariyla seçilerek gelen yeni arkadaslarina görevlerinde basarilar dileyen Bayraktar; gözlemci olarak aralarinda bulunan Ordu Çocuk Meclisi Üyesi arkadaslarini da selamlayarak, yeni dönemde de önemli kararlar alacaklarina inandigini vurguladi.

Mazbata Törenine geçildiginde, fotograf çekmek için birbiriyle yarisan ve salonu hincahinç dolduran veliler, çocuklarin heyecanini daha da üst seviyelere tasidilar. Çocuklar hem milletvekillerinden hem de Baskan GÖKÇEK’in elinden mazbatalarini alirken, bol bol fotograf çektirdiler. Hem törende hem de meclis binasi önünde, yorulmadan hepsiyle tek tek fotograf çektiren Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’e tesekkürlerini ifade eden çocuklarin mutluluklari görülmeye degerdi.

Çocuklar ilk komisyon toplantilarini 23 Aralik Pazar günü gerçeklestirecekler ve aylik genel kurul toplantilariyla, haziran ayi sonuna kadar yogun bir çalisma programi takip edecekler.

ÇOCUK MECLISI

haber_foto.JPG