Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BÜLTENI

29.05.2013

TRAFIK CEZALARINI BU KEZ ÇOCUKLAR KESTI

Ankara Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin trafik denetimleri devam ediyor.

Meclis üyelerinden ikinci ekip, Kizilay’da trafik denetimlerini sürdürdü.

Ankara Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Egitim Büro Amirligi ekipleriyle bir saat devam eden çalismada çocuklar, bu kez sözlü uyarilarla kalmadi, ceza da kesti. Polis abla ve agabeyleriyle birlikte kurallari tekrarlayan, dikkat edilecek konulari gruplar halinde paylasan çocuklar, örnek bir çalisma yürüttüler.

Tüm çocuklarin ilk gözlemi, yayalarin da araç sürücülerinin de, trafik kurallarina uymadiklari ve trafikte sorumsuzca hareket ettikleri yönünde oldu. Sabahin yogun yaya ve araç trafigi arasinda, büyüklere trafik kurallarini hatirlatmak amaciyla denetime çikan 11 kisilik ekip, polis ekiplerinin nezaretinde, aktif bir çalisma daha sergilediler. Yayalari, yaya geçitlerinin sag tarafini kullanmalari, kirmizi isikta kaldirimdan yola inerek beklememeleri, kirmizi isikta geçmemeleri gibi temel konularda uyaran çocuklar, araç ve motosikletleri de ehliyet, ruhsat gibi resmi belgeleri bulundurmalari, emniyet kemeri takmalari konularinda denetledi, uymayanlara cezalar kesti. Özellikle ön ve arka koltukta emniyet kemeri takilmasinin yasal zorunluluk oldugunun bir kez daha vurgulandigi denetimlerde çocuklar “hayat degerli, emniyet kemeri gerekli” kuralini hatirlatti.

Zaman zaman vatandaslarin sikayetlerine de kulak veren çocuklar, hem takdir topladi, hem de alti seneden bu yana gerçeklestirdikleri trafik denetimleriyle, büyük küçük herkese kurallari hatirlatmaya devam etti.

18. Dönem Çocuk Meclisi trafik denetimleri Haziran ayinda da devam edecek

ÇOCUK MECLISI