Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

07.05.2013

ÇOCUK MECLISI

KÜLTÜR VE TURIZM BAKANLIGINI ZIYARET ETTI

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Turizm Haftasi dolayisiyla almis olduklari karar geregi Kültür ve Turizm Bakanligi’na düzenledikleri bilgilenme ziyaretinde, Müstesar Yardimcisi Nihat GÜL tarafindan agirlandi.

Baskan Umut BAYRAKTAR ve komisyon temsilcilerinden olusan 12 kisilik heyeti karsilayan GÜL ilk olarak, Baskan Umut BAYRAKTAR’dan Çocuk Meclisi hakkinda bilgi aldi ve sorulara geçildi.

Umut Bayraktar, Türkiye’nin ilk ve öncü Çocuk Meclisi’nin Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK tarafindan 1995 yilinda kuruldugunu ve halen diger pek çok ilin kendilerini örnek almaya devam ettigini, her sene farkli illerden ziyaretçileri oldugunu vurguladi. Kültür ve Turizm Bakani Ömer DINCER’e yeni görevinde basari dileklerini iletmeyi de ihmal etmeyen Baskan BAYRAKTAR, kendilerini, Çocuk Meclisi’nde agirlamaktan gurur duyacaklarini da sözlerine ekledi.

Çocuk dostu müzelerin, çocuk kütüphanelerinin sayilarinin çogaltilmasi, çocuklara yönelik tanitim brosürlerinin hazirlanmasi, okullarin gezi programlarina ve okul kütüphanelerine destek verilmesi, müzelerin ve tüm kültür sanat alanlarinin engelli çocuklara göre düzenlenmesine iliskin taleplerini ileten meclis üyeleri, Bakanligin sürdürmekte oldugu tanitim çalismalari, çocuklara yönelik yeni projeler, Bakanligin görevleri, yurtdisina kaçirilmis eserlerin iadesi çalismalari hakkinda sorular yönelttiler ve Müstesar Yardimcisi Nihat GÜL’den önemli bilgiler elde ettiler.

Toplantinin sonunda, Kültür ve Turizm Bakanligi yayinlarinin yeraldigi çantalari meclis üyelerine armagan eden GÜL’e Baskan Umut BAYRAKTAR, Büyüksehir Belediyesi Yayinlarinin ve Çocuk Meclisi tanitim dokümanlarinin yeraldigi bir çanta takdim etti.

Çocuklar daha sonra, mimarisinden çok etkilendiklerini ifade ettikleri 1926 yilinda insa edilmis Bakanlik Binasi önünde toplu fotograf çektirdiler.

Ankara Çocuklarinin Sesi Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocuklarla ilgili konulari takip etmeye ve 18 yildan beri bu öncü rolünü sürdürmeye devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI