Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

07.05.2013

KONUMUZ: ÇOCUK MECLISI

Çocuk Meclisi Örnek Olmaya Devam Ediyor

Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK tarafindan kuruldugu 1995 yilindan bugüne, diger pek çok il ve belediyeye örnek olmaya devam eden, Türkiye’de bir ilk olma özelligine sahip Ankara Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Ankara’dan ve diger illerden gelen misafirlerini bilgilendirmeye devam ediyor.

18 yildir çocuklarin sesi olmaya devam eden Çocuk Meclisi’nin konuklari bu kez Maltepe Ortaokulu’ndan idi. 4E sinifi ögrencilerinden Nilsu ÜNAL ve Irem HACIOSMANOGLU; sosyal bilgiler dersinde Çocuk Meclisi’ni islediklerini ve Çocuk Meclisi’ni daha yakindan tanimak için bu ziyarette bulunduklarini belirtti.

Ödev Konularinin Çocuk Meclisi oldugunu, bilgi almak amaciyla Çocuk Meclisi’ni ziyaret ettiklerini belirten çocuklar, meclis çalismalari, basvuru kosullari, alinan kararlar, seçimler, ziyaretler hakkinda sorular sordular ve detayli bilgiler edindiler. Çocuk Meclisi tanitim brosürlerini de alan çocuklar, Toplanti Salonu’nu da ziyaret ettiler; fotograf çektirdiler.

Meclis üyeleriyle tanisarak daha fazla bilgi edinmek amaciyla, Mayis Ayi Olagan Genel Kurul toplantisina arkadaslari ve ögretmenleriyle katilmak için ricada bulunan çocuklar, bir sonraki dönem seçimlerine katilmak için de simdiden sabirsizlandiklarini belirttiler.

Ders kitaplarinda da yeralan Çocuk Meclisi’ni yakindan görmekten duyduklari mutlulugu ifade eden Nilsu ÜNAL ve Irem HACIOSMAOGLU, edindikleri bilgiler dogrultusunda iyi bir ödev hazirlayacaklarindan emin olduklarini vurguladilar.

Kendilerine ait binasi olan tek Çocuk Meclisi’ni gezen çocuklar, meclis üyelerinin çok sansli oldugunu ve kendilerinin de üye olmak için seçimlere kati
lacaklarini yinelediler

ÇOCUK MECLISI