Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

01.04.2013

GENEL KURUL’DAN YENI KARARLAR

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi, 30 Mart Tarihli 6. Genel Kurul Toplantisinda, 24 yeni karar alindi ve 15 yeni faaliyet önerisi için görüsler dinlendi.

Mayis ayina iliskin özel gün ve haftalarin da islendigi geçen iki komisyon toplantisinin ardindan toplanan meclis üyeleri, kararlarin tamamina yakinini oybirligi ile kabul etti.

25 Mayis Kayip Çocuklar Günü’nde kayiplarin aileleri için destek kampanyalari düzenlenmesi; 15 Mayis Uluslararasi Aile Günü’nde bilgilendirici seminerler düzenlenmesi, Tüm Kütüphanelerde çocuklar için tasarlanmis bölümlerin olmasi ve Çocuk Kütüphanelerinin çogaltilmasi, Tüm Okullarda özel Güvenlik Görevlilerinin görevlendirilmesi gibi konulari büyük bir uyum ve isbirligiyle tartisan çocuklar, örnek bir toplanti daha gerçeklestirdiler.

Toplantinin ardinda, ön elemeleri komisyonlarda gerçeklestirilmis olan Istiklal Marsini En Iyi Okuma Yarismasi düzenlendi. Ilk elemeleri geçen 12 aday, Istiklal Marsinin ilk üç kit’asini kendi yorum ve vurgulariyla okudular. Heyecanli yarisin sonunda Yardimlasma Komisyonu Üyesi Betül Irem BAL en çok oyu alarak Birinci oldu. Ikinciligi ise Egitim Komisyonu’ndan Aysenur AYDEMIR aldi. Çocuk Klasikleri ile ödüllendirilen çocuklar, yarismanin anisina birlikte resim çektirdiler.

18 Yildir Ankara çocuklarinin sesi olmaya devam eden, aldiklari tavsiye kararlarini, ziyaretleri sirasinda ilgili büyüklerine ulastirmaya çalisan Büyüksehri Belediyesi Çocuk Meclisi, yogun çalisma temposunu aksatmadan sürdürüyor.

ÇOCUK MECLISI