Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

17.04.2013

GELECEGIN BILISIMCILERI

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi 18. Dönem Üyeleri, farkli ve özel bir çalismaya daha katildilar.

Çesitli konularda farkindalik ve bilinç kazanan meclis üyeleri, hem bilgi ve tecrübelerini gelistiriyorlar, hem de egitimlerinin yani sira Çocuk Meclis’inde kazandiklari yeni deneyimlerle gelecege hazirlaniyorlar.

16 ve 17. Dönem Çocuk Meclisi çalismalari kapsaminda baslatilan; Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Bölümü Ögretim Üyesi Doç.Dr.Selçuk Özdemir’le baslatilan çalismalar “Çocuklar Için Web Tasarimi ve Yazilim” programi ile devam etti.

Doç.Dr.Selçuk Özdemir’in kurucusu oldugu Bilisim Garaji Akademisi’nin egitmenleriyle sürdürülen çalismada 20 kadar meclis üyesi çocuk, MS Small Basic ile Programlama ve NotDefteri ile Web Tasarimi’nin ilk uygulamalarini ögrendiler; “bilisimle çözüm üretme” sistemiyle tanistilar.

Dogru egitim ve yönlendirme ile bilgisayarlarini çok daha dogru ve verimli kullanabileceklerinin farkina varan, “üretim odakli teknoloji egitimleri” ile kendi web sitelerini ve yazilimlarini yapabilecekleri anlayan çocuklar izledikleri kisa sunumda, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in 13 yasinda programlamaya basladigini, Facebook ve Tweeter’in yaraticilarinin ilkögretim yillarinda ilk yazilimlarini gerçeklestirdiklerini duyduklarinda saskinliklarini gizleyemediler. Kod yazmanin aslinda problemleri parçalara ayirarak çözmek oldugunu, yasamin her alaninda kullanilmakta olan bilgisayar teknolojileriyle insanlara yeni çözümler götürmekteki önemini kavrayan çocuklar, “herkesin programlamayi ögrenmesi gerekir, çünkü düsünmeyi ögretir” diyen Steve JOBS’un sözlerinden sonra, “avukat olmayi düsünüyordum ama sanirim fikrimi degistirdim” diyen meclis üyeleri, özellikle kendi yaslarindaki program yazilimcilarini gördüklerinde daha da etkilendiler.

Yazilim gelistirme asamalarina iliskin temel bilgiler, programlama dillerinin ortak kavramlari, internet üzerinden kullanilabilen üretimlerin ilk adimlariyla tanisan çocuklar, yaptiklari ilk uygulamalardan da büyük mutluluk duydular.

Egitmenlere tesekkür eden çocuklar, Çocuk Meclisi’nde olmaktan ve bu özel çalismaya katilmis olmaktan duyduklari mutlulugu yinelediler ve bilgisayarlarin yalnizca oyun amaçli degil üretim amaçli da kullanilmasi gerektigini ifade ettiler

ÇOCUK MECLISI