Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

02.04.2013

ÇOCUKLARIN ORMANI

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Meclis Üyeleri, Çocuk Ormanini büyütmeye devam ediyor.

17. Dönem çalismalari kapsaminda Orman ve Su Isleri Bakani Sn. Veysel EROGLU’nu ziyaret ederek, Çocuk Meclisi için bir agaçlandirma alani rica eden çocuklarin ektigi fidanlar ikinci senesinde büyümeye ve yeni fidanlarla daha da yesermeye devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 30 Nisan 2012 tarihinde, Orman Genel Müdürlügü Agaçlandirma Dairesi Baskanligi’nin isbirligiyle baslattigi çalismada, Gölbasi Yolu üzerinde, Çevre Yolu-K6 Kavsagi Bölgesinde yer alan Çocuk Meclisi Agaçlandirma Alani’na, 18. Dönem üyeleri 100 fidan daha diktiler; gelecegin ormanlarina sahip çiktiklarini gösterdiler ve bu çalismanin her sene devam ettirilmesi gerektigini vurguladilar.

Orman Genel Müdürlügü ekiplerince hazir hale getirilen alanda açilmis olan çukurlara, müdürlük sorumlusu Murat Peksen’in nezaretinde, sedir ve karaçam fidanlari dikmek için birbirleriyle yarisan çocuklar, çalismalarin tamamlanmasinin ardindan, “Bu Saha Ankara Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi Katkilariyla Orman Genel Müdürlügü Tarafindan Agaçlandirilmistir” yazan tabela önünde hatira fotografi çektirdiler.

Çocuklar, çam ormanlarinin olusmasinin çok uzun yillar aldigini, ormani olusturan agaçlar bitkiler kadar, buradaki tüm canlilarin orman için önemini hatirlatarak, agaçlarin bilinçsizce kesilmemesi, zarar görmemesi ve ormanlarin yanginlara karsi korunmasinin herkesin sorumlulugu oldugunu belirttiler.

18 yildir çocuklarin sesi olmaya devam eden, Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, boylari 30-40 metreye ulasacak olan çamlarla kocaman bir ormana dönüsecek ve hep yasamaya devam edecek olan agaçlandirma alanindan ayrilirken, bu meclisi kendilerine armagan eden Baskan Melih GÖKÇEK’e ve çalismalarina destek veren herkese bir kez daha tesekkür ettiler

ÇOCUK MECLISI