Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

14.06.2013

ÇOCUKLAR ZABITA OLUNCA

Ilk olarak 2005 yilindan baslatilan Çocuk Zabitalar uygulamasi 18. Dönemde de devam etti.

Ankara Sehirlerarasi Terminal Isletmesi ASTI’de denetimlere katilan çocuklar, Zabita Karakol Noktasi’nda, zabitanin görev ve sorumluluklari, yetki alanlari ile ilgili bilgi aldilar, denetim yapilacak yerlerde dikkat edilmesi gereken konulari ögrenerek, uygulamali egitimlere katildilar. Okul kantinlerinin denetlenmeleri, kantinlerdeki gida satislari, okul servislerinin denetimleri, açikta gida satislari, pazar yerleri, sagliga aykiri uygulamalar, gida tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlari ve ASTI’deki çalismalari uygulamali olarak ögrenen çocuklar, ASTI’ye ayri bir renk katti.

Büfe, restorant ve seyahat firmasinda incelemelerde bulunan çocuklar bu çalisma kapsaminda, bilinçli tüketiciler ve bireyler olmayi ögrenmenin yani sira, çocuklari da yakindan ilgilendiren konularda büyükleri daha fazla dikkatli olmaya çagiriyor.

ASTI’de görev yapan tecrübeli, dinamik, güler yüzlü zabita memurlari ile birlikte denetimlere çikan çocuklar, genel olarak kurallara uyulmakta oldugunu gördüklerini, bundan mutluluk duyduklarini ifade ederken, üstü açik simit ve son kullanma tarihi gelen sandviç satan bir büfeye de uyari cezasi vermekten çekinmediler

Farkli bir tecrübe daha yasama firsati elde eden meclis üyeleri, zabitalarin bilgi ve tecrübe kadar, sabirli ve güleryüzlü olmalari gerektigini de anladiklarini belirterek, kalabalik, sürekli hareketli ve 24 saat yolcu trafiginin devam ettigi ASTI’de görev yapmanin kolay olmadigini da vurguladilar.

Meclis üyeleri, ayrilmadan önce, 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin almis oldugu, zabita görev ve sorumluluklarini da ilgilendiren kararlar hakkinda bilgi verdiler; yogun çalisma tempolari içerisinde gösterdikleri destek ve isbirligi için ASTI Zabita Karakolu’na tüm meclis üyeleri adina tesekkürlerini ifade ettiler.


Çocuk Meclisi