Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

15.05.2013

ÇOCUKLAR HAVA SEHITLERINI UNUTMADI

18. Dönem Çocuk Meclisi Türk Hava Kurumu Müzesi’ndeydi

15 Mayis Havacilik ve Hava Sehitlerini Anma Günü’nde Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri THK Havacilik Müzesi’ni ziyaret etti.

Müze Müdürü Selami Yildirim ve Tanitim Personeli Zeliha Öztürk tarafindan karsilanan meclis üyeleri, 19 Mayis 2002’de açilan müzede, havacilik tarihine bir yolculuk yaptilar.

Tarihte ilk uçus denemelerini gerçeklestiren Lagari Hasan Çelebi ve Hazerfan Ahmet Çelebi ‘den bugüne uzanan Türk Sivil Havacilik tarihi hakkinda bilgiler edinen; çesitli belgeler, fotograflar, dönemin araç gereçleri, tarihi mektuplari ve çesitli maketleri görme imkani elde eden çocuklar, müzenin rengarenk çiçekleri olan yemyesil bahçesinde sergilenmekte olan, geçmisten bugüne hizmet vermis, yapimi 1935’ lere kadar uzanan uçaklari yakindan incelediler. Dünya Parasüt Sampiyonasi ve Dünya Hava Oyunlari Test Yarislari gibi uluslararasi havacilik organizasyonlarini gerçeklestirdigini ve 2011 yilinda kendi adini tasiyan bir de üniversite kuruldugunu ögrene çocuklar 1937 yilinda yapilan ve tadilati tamamlanmak üzere olan 41 metrelik Parasüt Kulesi’ni de gördüler. Bahçede sergilenen helikopterin içinde pilot koltuklarina oturarak fotograf çektiren üyeler, müze bahçesindeki çocuk parkini ve kafetaryayi da görünce, hafta sonlari aileleriyle birlikte güzel zaman geçirmeleri için tüm çocuklara THK Müzesini önereceklerini belirttiler.

Müzeden ayrilirken Müze Müdürü Selami YILDIRIM; Baskan Umut Bayraktar’a THK Rozeti takti ve Çocuk Meclisi’ne götürmek üzere ATA Planör Model Uçak armagan etti. Umut Bayraktar, Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’in kurdugu ve 18 yildir tüm çocuklarin sesi olmaya çalisan Türkiye’nin ilk Çocuk Meclisi olarak tesekkürlerini sundu ve günün anisina Büyüksehir Belediyesi yayinlari ile Çocuk Meclisi tanitim brosürlerinden olusan bir çanta sundu.

Çocuklar ayrilirken, havacilik sanayinin gelistirilmesi amaciyla kurulmasi emrini 1925 yilinda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Istikbal Göklerdedir” sözünün yazili oldugu heykelin önünde bir hatira pozu verdiler.

ÇOCUK MECLISI