Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BÜLTENI

24.05.2013

ÇOCUK POLISLER TRAFIK DENETIMINDE

Ankara Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, trafik egitim seminerinin ardindan Trafik Denetimlerine basladi.

Çocuklar, 2005 yilindan bugüne dek, ögrendikleri trafik kurallarina daha fazla dikkat çekerek, yayalari ve araç kullanan herkesi uyarmaya devam ediyor

Ankara Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Egitim Büro Amirligi’nin isbirligiyle yaklasik sekiz yildan bu yana polis abla ve ablalari ile birlikte trafik denetimlerine çikan çocuklar, halkin da büyük ilgi ve takdirini topladilar.

Kizilay’in yogun trafiginde, iki gurup halinde, yayalari ve araçlari polis ekiplerinin nezaretinde denetleyen, uyaran, hatirlatmalarda bulunan çocuklar, tüm uyarilarina ragmen israrla kurallari ihlal eden büyüklerini hayretle izlediklerini belirttiler. Yayalari, geçitlerin sag tarafini kullanilmalari, yesil yanmadan kaldirimlardan inmemeleri konusunda uyaran meclis üyeleri, sürücülere de emniyet kemerlerini takmalari konusunda hatirlatmada bulundular; bir aracin soförüne de emniyet kemeri takmamasi sebebiyle para cezasi kestiler.

Trafik egitiminin küçük yaslarda kazandirilmasi ve bu bilincin yerlestirilmesi amaciyla trafik egitim ve denetim çalismalarini her dönem tekrarlayan Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, trafik kurallarinin büyüklere hatirlatilmasi bakimindan da etkili ve anlamli bir çalisma olmaya devam ediyor. Basinin da yogun ilgi gösterdigi denetimlerde meclis üyeleri, basin araciligiyla da seslenerek, herkesi trafik kurallarina uymaya ve daha dikkatli. özenli olmaya davet etti.

Çocuklar denetimlerine Haziran ayina kadar devam edecekler.

ÇOCUK MECLISI