Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

14.05.2013

ÇOCUK MECLISI ÜYELERI ÜNIVERSITEDEN ILK DIPLOMALARINI ALDI

Büyüksehir Belediyesi 18.Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Üniversitesi’nden ilk diplomalarini aldilar.

Ilk olarak Mart ayinda Çocuk Üniversitesi tanitim programina katilarak çalismalar hakkinda bilgi edinen meclis üyeleri, Böcek Senligi Okulu (BÖSO) egitim programi ile üniversiteye ilk adimlarini atmis oldular.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Ana Bilim Dali’nin yürüttügü BÖSO programina katilan 18 meclis üyesi, gerek Prof. Dr. Cem ÖZKAN’in renkli anlatimiyla verdigi bilgiler, gerekse atölye çalismalarinin ardindan böceklerle ekoloji egitimlerinin ilk adimini tamamladilar. Bilimin ögretici, aydinlatici, bilinçlendirici ve ayni zamanda eglenceli yüzüyle de tanimis olan çocuklar, ilkögretim yillarindan üniversite deneyimi kazanmis oldular.

“Böcekler konusunda farkindalik yaratarak ekoloji bilincini gelistirmeyi ve bilimsel çalismayi özendirmeyi amaçlayan” programa katilan 10-12 yas grubu meclis üyeleri, dünyada tanimlanmis1.200.000 hayvanin 3/2 sini böceklerin olusturdugunu, ve daha pekçok ilgi çekici bilgiyi, büyük bir ilgi, merak ve zevke dinlediler; korkularini yenmek yönünde de önemli deneyimler kazandilar. Böceklerin besin zincirindeki ve ekolojik denge içerisindeki yerini son derece çarpici örneklerle ögrenen meclis üyeleri, çizgi filmler, bahçe uygulamalari ve atölye çalismalari ile unutulmaz bir gün geçirdiler. Böcek Koleksiyonlarini inceleyen, plastik ve tahtadan yapilmis böcek çesitleriyle tanisan, arilari, kelebekleri, karincalari daha yakindan taniyan çocuklar, yepyeni bilgiler edindiler.

Programin sonunda, yaptiklari resimlerle ögrendikleri bilgileri ve deneyimlerini rengarenk ifade eden meclis üyeleri, böcekleri taklit ederken hem renkli görüntüler yarattilar, hem de dokunarak, ellerine alarak minik böceklerle, korkularini yendiklerini görerek mutlu oldular ve diplomalarini almaya hak kazandilar. Prof. Dr. Cem ÖZKAN’in elinden Diplomalarini alan çocuklar, Çocuk Üniversitesi programlarina devam edeceklerini belirttiler ve basta Prof. Dr. ÖZKAN olmak üzere, çalismalarina yardimci olan üniversite ögrencisi genç abilerine, ablalarina tesekkür ettiler.

Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’in armagani olan meclis binasinda yürüttükleri genel kurul toplantilarina Prof. Dr. Cem ÖZKAN’i davet eden meclis üyeleri ve Baskan Yardimcisi Göknur AYDAR, günün anisi olarak, Büyüksehir Belediyesi yayinlari ile Çocuk Meclisi tanitim dokumanlarinin yeraldigi çantayi takdim ettikten sonra diplomalariyla birlikte fotograf çektirdiler ve bir sonraki programda bulusmak üzere, Üniversiteden ayrildilar.