cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

24.03.2013

ÇOCUK MECLISI ÜYELERI ÜNIVERSITE’YE ADIM ATTI

Türkiye’nin ilk Çocuk Meclisi, Türkiye’nin ilk kurumsal Çocuk Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 18. Dönem üyelerinden 12 kisilik bir heyet, Çocuk Üniversitesi ile tanisti.

2009 yilinda kurulan, TUBITAK; AB Projeleri ve Birlesmis Milletler tarafindan desteklenen bu önemli egitim projesi hakkinda bilgi edinen meclis üyeleri, Egitim Uzmani Ece ÖZDOGRU’nun verdigi bilgileri büyük bir ilgi ile dinlediler; biran önce bu yeni ve farkli egitim programlarina baslamak için sabirsizlandiklarini ifade ettiler. Ankara Üniversitesi’nin farkli fakültelerince, yas guruplarina göre ve farkli sürelerle yürütülen 15 ayri program hakkinda bilgi alan çocuklar, üniversiteye ilk adimin nasil atilacagi konusunda degerli bilgiler edinmis oldular.

Böcek Senlik Okulu, Felsefe Okulu, Gökbilim Okulu, Insan Haklari Tiyatrosu, Yasam bilimleri Okulu, Yaratici Fikirler Programi gibi programlara devam eden çocuklar, üniversitenin uzman egitim kadrolari tarafindan, çocuklara göre uyarlanmis programlarla teorik ve uygulamali biçimde sürdürülen bu programlar sayesinde, yenilikçi egitim program deneyimini yasamis oluyorlar.

Bilimsel çalismalari takip eden ve üniversitelerle isbirliklerini genisletmeyi hedefleyen Çocuk Meclisi, simdiden birer çocuk üniversitesi ögrencisi adayi olmanin mutlulugu ile üniversiteden ayrilmak istemediler. Çocuk Meclisi ve Çocuk Üniversitesi arasinda devam edecek isbirligi sayesinde, kendilerine uygun programlara katilim imkani elde edeceklerini ögrenen çocuklar, mutluluklarini ve sabirsizliklarini gizleyemediler.

Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’in kendilerine armagan ettigi Çocuk Meclisinde, karar alma süreçlerini, seçme-seçilme heyecanini, demokrasiyi, çocuk haklarini, çocuklar için çalisan kurumlari taniyan, farki deneyimler yasayan çocuk meclisi üyeleri, bilimin isigini takip ederek bu kez üniversite deneyimi yasamak için önemli bir adim atmis oldular. Çocuklarin, ablalari-agabeylerinin üniversite ve bölüm tercihleri yaptiklari gibi kendilerinin de ilgi alanlarina göre egitim konularini seçtikleri, bu egitimleri üniversite bünyesinde, üniversite kampüsü içerisinde, üniversite kadrolari tarafindan alarak ve Rektörlügün Katilim Sertifikalarina da sahip olacaklari bu çalismanin ilk kivilcimlarini atesleyen ögretmenlerine tesekkür eden çocuklar, daha sonra gruplar halinde katilim sagladiklari bir de atölye çalismasi gerçeklestirdiler; küpler olusturdular, mini küpleri kutulara yerlestirme, geometrik sekillerle farkli sekiller tamamlama çalismasina katildilar

Çocuklar, Üniversiteden ayrilirken, hatira fotograflari çektiler ve Egitim Uzmani Ece ÖZDOGRU’nun, 27 Eylül’de gerçeklestirilecek olan Bilim Panayiri’na daveti kadar, verdigi bilgilerden dolayi tesekkür ettiler ve egitmenleriyle birlikte kendisini Çocuk Meclisi Genel Kurul toplantilarina davet ettiler.

Baskan Umut BAYRAKTAR; ayrilirken, Büyüksehir Belediyesi yayinlarindan ve Çocuk Meclisi tanitim dokümanlarindan olusan bir çantayi Çocuk Üniversitesi’ne bir ani armagani olarak teslim etti.

ÇOCUK MECLISI