Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

13.05.2013

ÇOCUK MECLISI ÜYELERI’NIN ANNE SEVGISI

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi 18. Dönem Üyeleri, sekiz ayri komisyonda yürüttükleri Mayis ayi toplanti gündemi degerlendirmelerinin ardindan, anneleri için hazirladiklari mini programi, Meclis Salonu’nda gerçeklestirdiler.

Meclis Üyeleri komisyon toplantilarina devam ederken, yetiskinlere yönelik Medya Okuryazarligi Seminerine katilan anneler, Anneler Günü etkinliginde ise hepbirilkte duygulu anlar yasadilar.

Üyelerin anneleriyle birlikte Çocuk Meclis’inde kutladiklari ve Kültür Sanat Komisyonu üyesi Ennur Karakus’un sundugu program, çocuklarin gözünden annelerinin fotograflarindan olusan bir slayt sunumla basladi. Çocuklarin anneleriyle birlikte ve kendi bakis açilarindan çektikleri fotograflardan olusan sunum, anne çocuk sevgisini tüm içtenligiyle gözler önüne serdi. Çocuklar, anneleri için kaleme aldiklari misralari, satirlari annelerine armagan ederken, annelerin zaman zaman gülümsedikleri, zaman zaman da gözlerinin doldugu görüldü. Anneler Günü programinda okuduklari siir ve yazilara, web sitelerindeki Çocuklarin Gözünden bölümünde yer vereceklerini de belirten meclis üyeleri, bu etkinligin her yil devam ettirilmesini istediler.

Baskan Umut Bayraktar “Tüm zor zamanlarimizda yanimizda olan annemizdir. Anne dünyadaki en kutsal varliktir. Gözlerinde eski yillarin uykusuzlugu vardir. Her zaman güvendigimiz, her derdimizde, sikintimizda bizi dinleyen annelerimizdir” diyerek, annelik üzerine yazdigi yazisini okuduktan sonra annesini de kürsüye davet etti, ellerini öptü; annesinin ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladi. Okuduklari siirlerle herkese duygulu anlar yasatan meclis üyeleri, verdikleri emek dolayisiyla Meclis’teki ögretmenlerinin de Anneler Gününü kutladilar; birlikte resimler çektirdiler.

Yogun bir gündemle, pek çok önemli kararin altina imza atan, Ankara çocuklarinin sesi olmaya devam eden Çocuk Meclisi üyeleri, düzenledikleri bu gibi etkinliklerle duygu düsüncelerini ve yeteneklerini ifade etme firsati da elde ediyorlar.