Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

04.03.2013

ÇOCUK MECLISI LÖSEV KÖYÜ’NDEYDI

Büyüksehir Belediyesi 18.Dönem Çocuk Meclisi Lösev Köyü’nü ziyaret etti.

Baskanlik Divani ve komisyon üyelerinden olusan 46 kisilik grup, lösemili çocuklarin tedavilerinin ve egitimlerinin devam ettigi Lösemili Çocuklar Köyü’nü ziyaret ederek, önemli bilgiler edindiler. 1998 yilindan bu yana bagislarla ve gönüllülük esasi üzerine faaliyetlerini sürdüren, lösemili çocuklarin, saglik ve egitim basta olmak üzere, tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla kurulmus olan LÖSEV ‘i yakindan tanima firsati elde eden çocuklar, köyün aile konutlari, konaklama hizmeti verilen tesisleri, üretim atölyeleri, arastirma laboratuari, organik tarim ve meyve bahçelerini gördüler, Üç yil kadar tedavisi eden ve tedavisi çok maliyetli olan bu ölümcül hastaliga yakalanan çocuklarin iyilestirilmesine yönelik çalismalari yakindan gördüler.

Ziyaretin ardindan çocuklar Beslenme Seminerine katildilar. Gida uzmaninin vermis oldugu çarpici bilgiler karsisinda çocuklar “su ana kadar pek çok beslenme hatasi yaptigimizi fark ettik” dediler; zor da olsa kötü aliskanliklarindan kurtulmak için söz verdiler. Buna karsin, okul kantinleri genelgesine çogu okulda uyulmadigini da vurgulayan çocuklar, kanser hücrelerini sekerin besledigini ögrendiklerinde ise, saskinliklarini gizleyemediler. Yanlis beslenme ve kanser arasinda baglantilar olabileceginin ifade edildigi seminerde çocuklar, abur cuburdan, gazli içeceklerden, fast food’dan, sosis salamdan, bardak misirlardan, asiri tuz ve sekerden, aromali, katki maddesi bulunan gidalardan ve cipslerden uzak durulmasi gerektigi konusunda uyarildilar.

Gidalar kadar, cep telefonu oyunlarinin, sürekli bilgisayar basinda vakit geçirmenin zararlarinin da vurgulandigi seminerde, hareket etmenin, spor yapmanin önemi kadar, güne mutlaka kahvalti ile baslanmasi, her gün en az bir bardak süt içilmesi, alti ayda bir dis kontrollerine gidilmesi gibi pek çok önemli bilgi hatirlatildi; “kanser önlenebilir bir hastaliktir” dendi.

Çocuklar köyden ayrilmadan önce, Üretim Atölyesini de ziyaret ettiler, seramik biblolarin, bez bebeklerin ve çesitli hediyeliklerin üretildigi bu alanda hem ufak alisverisler yaptilar, hem de atölyede çalisan annelerle tanistilar, lösemili çocuklarin parasiz tedavilerine kaynak olusturan bu ürünlerin üretimine dönük emeklerine tanik oldular.

Meclis Üyeleri, bilgi edindikleri konulari çocuklarla paylasmaya, çocuklarla ilgilendiren konular hakkinda bilgilenmeye devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI