Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

04.03.2012

ÇOCUK MECLISI “GECENIN IÇINDEN” SESLENDI

Baskan Umut BAYRAKTAR; gecenin içinden büyüklere seslendi.

28 Ekim 1938 tarihinde Sihhiye’de, özel olarak yapilan bugünkü binasina tasinan Ankara Radyosu’ndan sesini duyuran Çocuk Meclisi, Baskan Umut BAYRAKTAR’in açiklamalariyla, önemli bir dinleyici kitlesine ulasmis oldu.

Yayinlarini bu önemli tarihi binasindan sürdüren TRT Ankara Radyosu’nda bulunmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duydugunu ifade eden Bayraktar, çocuklar için geç bir saat olsa da, büyüklere ulasmaktan ve çocuk meclisinin sesi olmaktan duydugu memnuniyetini dile getirdi.

1970'lerden beri yayinlanmakta olan ve TRT Ankara, Istanbul, Izmir Radyolarinin dönüsümlü gerçeklestirdigi, TRT’nin en köklü programlardan biri olan Gecenin Içinden programi bu kez çocuk meclisini tanitti dinleyicilerine. Prodüktörlügünü Hasan ÖZÇAKMAK’in yaptigi ve 93,3 ‘ten, 23.15-01.00 saatleri arasinda yayinlanan programa katilan Umut BAYRAKTAR, Türkiye’nin kendine ait müstakil binasina sahip olan, 18 yildir çocuklarin sesi olmaya çalisan bu öncü ve kurucu meclisi kurarak, çocuklarin katilim hakkini pek çok kurumdan önce hayata geçiren Büyüksehir Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’e tesekkürlerini yineledi.

Aileleri ve egitimcileri, bu farkli deneyimi yasamalari için, 9-14 yas gurubu tüm çocuklari, her yil tekrarlanan Meclis seçimlerine katilmalari için firsat tanimaya davet eden Baskan Bayraktar, halen pek çok belediyeye örnek olmaya devam ettiklerini ve bu modelin, yurt içinde oldugu kadar, yurt disinda da taninmasi gerektigine inandigini belirtti.

Umut BAYRAKTAR, yayini takip eden sabah, Meclis Genel Kurul Toplantisini sürdürme görevi için erken kalkacak olsa da, seslerini duyurmak için bu firsati degerlendirmekten dolayi mutlu oldugunu ifade etti.

ÇOCUK MECLISI