Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

29.04.2013

BIR GENEL KURUL’UN DAHA ARDINDAN

Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi, 7. Olagan Genel kurul Toplantisini gerçeklestirdi

Baskan Umut BAYRAKTAR’in yönettigi toplantida 19 karari oylayan çocuklar, gerekçeleri ve savunmalari ile etkili bir karar alma süreci daha yasadilar.

Komisyonlarinda kabul ettikleri önergelerini, tüm meclis üyelerinin oylarina sunan çocuklar en çok “Okullarda haftalik tatil günlerinin ÜÇ Gün olmasi” na iliskin önergede heyecanlandilar. Basin Yayin Komisyonu üyesi Emine ÖZTÜRK tarafindan sunulan önergeye tam destek saglayan meclis üyeleri, bu tavsiye kararlarinin Milli Egitim Bakanligi tarafindan degerlendirilmesi ve kabul edilmesi dileklerini ifade ettiler. “Isitme Engellilere yönelik isaret dilini ögrenmek ” ; “Çocuklar için düzenlenen yaz kamplarinin çogaltilmasi ve engelli çocuklarin kaynastirma kapsaminda bu kamplara katilimlarinin saglanmasi” gibi kararlari oybirligiyle kabul eden çocuklar, her zaman oldugu gibi, Çocuklarin Sesi olmaya devam ettiler ve tavsiye kararlarinin hayata geçirilmesini ümit ettiklerini de sözlerine eklediler.

Genel Kurul’un ardindan, kompozisyon yarismasinda derece girenlerin isimler açiklandi. Iki kategoride kompozisyonlarini sunan çocuklar arasindan, “Nasil Bir Egitim Hayal Ediyorsunuz” konusunda Taha Batur SENLI Ikinciligi alirken, Kadir Bugra AKPINAR ise Birinciligi elde ettiler. Aile ve Çocuk Kategorisinde Türkan Simay SANDAVAÇ’in Birinci oldugu yarismada çocuklara kitaplar armagan edildi ve günün anisina fotograf çektirildi.

Çocuklar, kompozisyon yarismasinda duygu ve düsüncelerini ifade etme imkani elde ettiklerini ve okumak kadar yazmanin da önemli olduguna inandiklarini belirterek, kazandiklari derecelerin kendileri için büyük önemi oldugunu belirttiler.

Çocuk Meclisi, Haziran Ayinda gerçeklestirilecek olan 9. Genel Kurul’un ardindan çalisma takvimi tamamlamis olacak

ÇOCUK MECLISI