Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
04.12.2013

YENİ BAŞLANGIÇLAR

23 KASIM’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından asil üye olmaya hak kazanan çocuklar, 1 Aralık Pazar Günü farklı ve yepyeni bir heyecan daha yaşadılar.

Çocuk Meclisi binasında toplanan yeni üyeleri, başkanlık koltuğuna son kez oturan Umut Bayraktar’ın yürüttüğü ilk Genel Kurul’da yeni Başkanlarını ve Başkanlık Divanını seçtiler. 

Velilerin genel konular hakkında bilgilendirildiği, soruların yanıtlandığı ve Çocuk Meclisi tanıtım sunumunun izletildiği toplantının ardından çocukların seçim heyecanına aileler de katıldı ve adayların afişlerini, pankartlarını  asmak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Genel Kurul Toplantısının başkanlığını, üç dönem üstüste Meclis Başkanı seçilen Umut Bayraktar, gerek deneyimleri gerekse Başkan adayı olmak isteyen çocuklara tavsiyeler vererek başladığı konuşmasında, son dört yılda Çocuk Meclisi’nin kendisine kazandırdıklarını, üslendiği görevleri, edindiği izlenimleri aktararak, “öncelikle çocuklara bu meclisi armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e ve emeği geçen tüm öğretmenlerime, Çocuk Meclisi çalışanlarına teşekkür ederim“ dedi. 72 çocuğun başkanlığa adaylığını açıkladığı ilk genel kurul toplantısında, adaylar kendilerini tanıtan kısa konuşmalarını yaparak heyecanlı bir oy toplama yarışına giriştiler. Tüm çocukların heyecanlarının ve heveslerinin gözlendiği İki turlu seçimlerde Başkanlık yarışını 24 oy’la LÖSEV Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Mustafa Şahin GÜL kazanırken; Başkan Yardımcılıklarına Yücetepe İ.Ö.O’ndan Zeynep YARDIMCI ve Feride Bekçioğlu Orta Okulundan Nazlıcan KAVAK ile Bilişim Koleji’nden Semih Can BAL seçildiler. Son olarak Katip Üyeliği kazanan, Hacı Bayram İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Kadir Buğra AKPINAR ve Cemal Gürsel Orta Okulu’ndan Zeliha BALDAN’ın isimlerinin açıklanmasıyla birlikte tüm üyeler yeni Başkanlık Divanını büyük bir coşkuyla alkışladılar. Başkanlık Divanı üyeleri, ilk toplantıda sergiledikleri güler yüzlü rekabetleriyle örnek bir meclis oturumu sergilemiş oldular.

Başvuru sayılarının her yıl artış gösterdiği, çalışmalarıyla çok daha yakından tanınan; diğer belediyelere ve kurumlara da örnek olmaya devam eden  Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi seçimlerine bu yıl 3.025 başvuru alındı. Tüzük gereği 9-14 yaş arasında meclise girmeye hak kazanan çocuklar 8 komisyon arasından, görev alacakları komisyon tercihlerini de yaptılar.

 Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Açılış Töreni’nde mazbatalarını Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’in elinden almak için şimdiden heyecanlanan asil üyeler, Ankara Çocuklarının sesi olmak ve yeni tavsiye kararları alarak büyüklerine iletmek için, kendilerini de ilgilendiren pek çok konuda kararlara katılım yolunda önemli adımlar atacaklar

ÇOCUK MECLİSİ