Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BÜLTENİ

29.05.2013

TRAFİK CEZALARINI BU KEZ ÇOCUKLAR KESTİ


Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin trafik denetimleri devam ediyor.

Meclis üyelerinden ikinci ekip, Kızılay’da trafik denetimlerini sürdürdü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği ekipleriyle bir saat devam eden çalışmada çocuklar, bu kez sözlü uyarılarla kalmadı, ceza da kesti. Polis abla ve ağabeyleriyle birlikte kuralları tekrarlayan, dikkat edilecek konuları gruplar halinde paylaşan çocuklar, örnek bir çalışma yürüttüler.

Tüm çocukların ilk gözlemi, yayaların da araç sürücülerinin de, trafik kurallarına uymadıkları ve trafikte sorumsuzca hareket ettikleri yönünde oldu. Sabahın yoğun yaya ve araç trafiği arasında, büyüklere trafik kurallarını hatırlatmak amacıyla denetime çıkan 11 kişilik ekip, polis ekiplerinin nezaretinde, aktif bir çalışma daha sergilediler. Yayaları, yaya geçitlerinin sağ tarafını kullanmaları,  kırmızı ışıkta kaldırımdan yola inerek beklememeleri, kırmızı ışıkta geçmemeleri gibi temel konularda uyaran çocuklar, araç ve motosikletleri de ehliyet, ruhsat gibi resmi belgeleri bulundurmaları, emniyet kemeri takmaları konularında denetledi, uymayanlara cezalar kesti. Özellikle ön ve arka koltukta emniyet kemeri takılmasının yasal zorunluluk olduğunun bir kez daha vurgulandığı denetimlerde çocuklar “hayat değerli, emniyet kemeri gerekli” kuralını hatırlattı.

Zaman zaman vatandaşların şikayetlerine de kulak veren çocuklar, hem takdir topladı, hem de altı seneden bu yana gerçekleştirdikleri trafik denetimleriyle, büyük küçük herkese kuralları hatırlatmaya devam etti.

18. Dönem Çocuk Meclisi trafik denetimleri Haziran ayında da devam edecek

ÇOCUK MECLİSİ