Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

19.06.2013

“SUYUNU BOŞA HARCAMA”
 

Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri,  Meclis Salonu’nda TEMA Ankara Temsilciliği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen “Su ve Su Tasarrufu” konulu seminere katıldılar.

Tema Gönüllüsü ve Eğitmeni, öğretmen Sevgi SEVİNDİ tarafından gerçekleştiren sunumda su tasarrufu konusunda günlük hayatta dikkat edilecek basit ama önemli tedbirler, ilgi çekici verilerle anlatıldı. Muslukların açık bırakılmaması, bulaşıkların makinede yıkanması, duş sürelerinin kısaltılması, sifonların gereksiz yere çekilmemesi, diş fırçalarken suyun boşa akıtılmaması, araçların hortumdan akan sularla yıkanmaması gibi; su tasarrufu katkı sağlayacak konuları örnekleriyle açıklayan Tema Gönüllüsü-Eğitmen Sevgi SEVİNDİ, dört kişilik bir ailenin bir yılda 18 tondan 140 tona kadar su tasarrufu gerçekleştirebileceğini anlattı. Damlayan muslukların tamir edilmesi, bardaklarda bırakılan yarım kalmış suların israf edilmemesi, bulaşık ve çamaşır makinalarının tam doldurulmadan çalıştırılmaması gerektiğinin vurgulandığı, “Bu Dünya bize atalarımızın bir mirası değil, gelecek nesillere bir emanettir” sözünün hatırlatıldığı seminerde, suyun evlerden başlanarak boşa harcanmasına ilişkin gündelik örnekler verildi; alınacak basit yöntemlerle herkesin, hızla tükenmekte olan suyu kurtarabileceği anlatıldı.

Aileden başlayarak yaygınlaştırılacak olan tasarruf bilincinin, suyun korunması ve tasarrufu için çok önemli olduğunu belirten SEVİNDİ, bu bilincin milyonlara yayılması halinde çok daha fazla suyun ve dolayısıyla enerjinin de korunabileceğini vurguladı.

TEMA Vakfı’nın gönüllülerle sürdürmekte eğitim seminerleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde farklı okullarda okuyan meclis üyeleriyle ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu da ifade eden SEVİNDİ; bu işbirliğinin artarak devam etmesi dileklerini ifade etti. Çocuklar, sordukları sorularla bilinçlerini ortaya koyarken, edindiklerin tüm bilgilerin uygulamalarını evlerinden başlayarak takipçisi olacaklarının da sözünü vererek, bundan sonra daha dikkatli bir çevre gönüllüsü olacaklarının sözünü de verdiler.

Seminerin sonunda Başkan BAYRAKTAR; 16. Dönemde de TEMA’dan “Suyun Yok Hali” seminerini aldıklarını, çevreye duyarlı bir meclis olarak 18. Dönemde çevre ve doğa sevgisi konularında almış oldukları kararları da belirterek, Büyükşehir Belediyesi yayınlarının ve Çocuk Meclisi tanıtım dokümanlarının bulunduğu bir de çanta takdim etti.

ÇOCUK MECLİSİ