Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
13.01.2014

GENEL KURULDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Meclisi üyeleri, 12 Ocak 2014 Pazar günü saat 11.30’da, 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

39 Önergenin oylandığı ve 7 Önerinin okunduğu Genel Kurul Toplantısı’nda meclis üyeleri, gerek ele aldıkları konular, gerek tartışma şekilleri, gerekse birbirlerinin düşüncelerine gösterdikleri saygılı tutumla, örnek bir meclis olduklarını hemen gösterdiler

29 Aralık ve 5 Ocak tarihlerinde yapılan komisyon toplantılarında tartışılıp oylandıktan sonra Genel Kurul’a getirilen konuların büyük bir çoğunluğu oybirliği ile kabul edilirken, Başkan Mustafa Şahin GÜL’ün, ilk dönemi olmasına rağmen, toplantıyı uyum içerisinde, başarıyla yürütmesi de arkadaşları ve rehberleri tarafından takdirle karşılandı.

Bedensel engelli çocuklar için okulların fiziki şartlarının uygun hale getirilmesi’; “çocuk gelinler konusunda daha fazla bilinçlendirici çalışma yapılması”; “Tüm okullarda donanımlı bir muayene odası ve bir doktor bulundurulması”; “Çocuk Meclisi çalışmalarının TRT ÇOCUK Kanalı’nda yayınlanması”; “Braille Alfabesi ve diğer gelişmiş teknolojilerin yeraldığı, görme engellilere dönük kütüphanelerin çoğaltılması gibi daha pek çok önemli kararı oybirliğiyle kabul eden meclis üyeleri 19. Dönem çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptılar.

Çocuklar, aldıkları tavsiye kararlarını, dönem süresince gerçekleştirecekleri resmi ziyaretlerinde ilgililere de ulaştırarak, çocukların sesi olmak ve alınacak kararlara katılmak için çalışıyor; Başkan Melih GÖKÇEK’in kendilerine armağan ettiği bu ilk ve öncü mecliste, örnek çalışmalar sergilemeye devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ