Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
23.11.2013 

ÇOCUK MECLİSİ’NDE SEÇİM HEYECANI  


  Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi Asil Üye seçimleri bu yıl da çocukların ve en az onlar kadar heyecanlı ailelerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Ankara’nın değişik bölgelerinden, üyelik başvurusunda bulunan 3025 çocuk, 23 Kasım 2013 tarihinde Çocuk Meclisi ve sekiz ayrı adreste gerçekleştirilen seçimlerde, kıyasıya bir mücadele sergilediler. 9- 14 yaşlarındaki adaylar beğendikleri adaylara oy verirken, kendileri için en çok oyu toplamak amacıyla ellerinden geleni yaptılar. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren Çocuk Meclisi’ne gelen adaylar, hazırladıkları pankart ve afişlerle renkli görüntüler sergilediler. Çocukların meclis duvarlarına, camlara astıkları mesajlar da kendileri gibi rengarenkti. “Hayalleriniz var; Ben de Sizin İçin Varım”; “Hayvan seven Hayatı Sever; Hayatı Seven İnsanı Sever”; Bana Verilen Bir Oy; Size Verilmiş Bir Oydur”; “Kötülüğü Değiştirmek İçin”; “Kötülüğü Değiştirmek İçin” ;“Demokratik ve Modern Bir Yaşam İçin“ gibi sloganlarla rakiplerini geçmeye çalışan çocuklar, seçme seçilme heyecanının en saf örneklerini şeker ve çikolata ikramları ile daha da sevimli kıldılar.

Seçim Odasında görev alan geçmiş dönem üyeleri Deniz Alpaydın; Muhammet Ömer Baş ve Sare Yumruçalı da, oy verirken dikkat edilecek konularda yeni adayları hem bilgilendirdiler, hem tecrübelerini aktardılar; hem de meclis hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı oldular.

Seçimlerin yapıldığı dokuz merkeze ait oyların sayım ve tasnif işlemlerinin ardından açıklanacak 150 asil üye yeni bir döneme daha başlarken, Başkanlık Divanı Seçimlerinin gerçekleştirileceği ilk Genel Kurul Toplantısını 1 Aralık 2013 Pazar Günü yapacaklar.

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan II. Genel Kurul Toplantısı ve Mazbata Töreni’nin ardından resmen göreve başlayacak olan meclis üyeleri,  19. yılında Çocuk Meclisinin yeni üyeleri olarak, yepyeni kararlara imza atacak, çocukları ilgilendiren konularda kararlara katılım hakkının en güçlü temsilcisi olmaya devam edecekler.

ÇOCUK MECLİSİ