Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
16.01.2014

ÇOCUK MECLİSİ ÇOCUKLARLA İLGİLİ HER YERDE


Çocuklar Bilgi Edinme Ziyaretlerine Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri bu kez Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ndeydi.

Başkanlık Divanı ve Komisyonlardan oluşan 12 meclis üyesi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir KAYA ile bir araya geldi.

Genel Müdür ve diğer yetkililerin çocuklarla tanışmasının ardından Başkan Yardımcısı Nazlıcan KAVAK, Çocuk Meclisi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu ve Belediye Başkanımız Sayın Melih GÖKÇEK tarafından, 23 Nisan 1995 yılında kurulduğundan bugüne kadar, Ankara çocuklarının sesi olmaya çalışan, Türkiye’nin ilk ve öncü meclisiyiz; tüm çocukların daha mutlu, daha başarılı, daha sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için düşüncelerimizi ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

183 ALO ÇOCUK HATTI; Çocuk işçiliğini önlemekle ilgili çalışmalar; Çocuk Dostu kavramı, 25 Mayıs Kayıp Çocuklar Günü, Koruma altındaki çocuklara dönük hizmetler, Engelli Çocuklarla ilgili çalışmalar, 2007 tarihli Çocuk Gerçeği Raporu; Medyada Çocuk Duyarlılığı ile ilgili sorularını yönelten meclis üyeleri, Genel Müdür KAYA’dan, çocuklara yönelik sürdürülen hizmetler hakkında genel bilgiler edindiler.

Genel Müdür Kaya; çeşitli kurumların desteği ile hazırlanmış olan “Çocuk Hakları Stratejisi ve Eylem Planı’nın, 14 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek tüm kurumların, çocuk haklarını daha yakından takip edeceklerini ve uyacaklarını belirtti.

Meclis üyeleri, Türkiye’nin en köklü çocuk meclisi olarak, çocuklarla ilgili alınacak kararlarda, bugüne dek aldıkları tavsiye kararlarıyla, çalışmalara daha fazla katkı sağlamak istediklerini de  sözlerine eklediler.

Misafirlerine Çocuk Hakları ve Çocuk Katılımı ile ilgili yayınların yeraldığı birer çanta hediye eden Genel Müdür Abdülkadir KARA; çocuklarla birlikte bir de anı fotografı çektirdi ve gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade etti; çalışmalarından dolayı tebriklerini sundu.

Çocuklar, Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’in kendilerine armağan ettiği bu meclisin seçilmiş birer üyesi olmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken,  hızla başladıkları 19. Dönem çalışmaları kapsamında yaptıkları bu gibi ziyaretlerle, çocuk çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edindiklerini de sözlerine eklediler.

ÇOCUK MECLİSİ